"Terry je simulirao prekršaj za jedanaesterac"

MENADŽER Blackburn Roversa, Mark Huges, bio je prilično deprimiran nakon poraza od Chelsea na domaćem terenu. Smatra da je jedanesterac dosuđen za Chelsea u 58. minuti potpuno preokrenuo smjer susreta.

Za trenutak kad se u utakmici ravnoteža promijenila Huges je optužio kapetana Chelsea i engleske reprezentacije, Johna Terrya.

"Terry je simulirao prekršaj, znao je da sudac gleda i jednostavno je odlučio pasti. Čini se da FIFA-ine direktive negativno utječu na razmišljanja sudaca. Simuliranje je sve prisutnije u našoj ligi. Sudac je i za nas trebao svirati penal jer je Roberts bio povučen za dres, ali je naš napadal bio previše pošten da bi pao." - rekao je Hughes nakon susreta, primjetno ljut i razočaran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bivši reprezentativac Walesa nije u pravu, prekršaj je pokazan iz svih mogućih kuteva i iz svakog se vidi da je Ooijer hrvačkim zahvatom vukao i "grlio" Terrya barem 20 sekundi, nakon čega je kapetan gostiju pao na zemlju. Da je taj događaj preokrenuo tijek utakmice, nema dvojbe, no razloge poraza Roversa Hughes bi morao potražiti negdje drugdje.

Naprimjer, u očajnoj igri skupo plaćenog Nizozemca Andrea Oojera. Djelovao je vrlo rastrgano i sporo. U 81. minutu u duelu sa Drogbom nije imao rješenja, čak je i rukama krenuo na napadača Chelsea, no ni tako ga nije mogao zaustaviti. Roversi mimo svih očekivanja ostaju "prikovani" na dno tablice s jednim osvojenim bodom i s gol razlikom od minus pet.

M.J.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara