The Sun brani Eduarda: "Uefa je sebi podmetnula nogu"

Tekst: S.T.
Printscreen: The Sun

UREDNIK sporta u tabloidu The Sun u svojoj je kolumni stao u obranu Eduarda. Steven Howard je prokomentirao cijelu tragikomičnu priču oko Uefe i napadača Arsenala koja ga je kaznila s dvije utakmice zabrane zbog pokušaja varanja suca.

"Uefa je skeptična oko uporabe video dokaza jer misle da će to potkopati autoritet sudaca. A što su oni napravili u slučaju Eduarda? Iako je sudac na utakmici Arsenala i Celtica dosudio penal, Uefa ga je ignorirala. I sad kažu da su zabrinuti zbog potkopavanja autoriteta", piše Howard.

"U Uefi znaju da su otvorili Pandorinu kutiju i sad to brzo žele ispraviti. Znaju da će svaki sumnjivi penal biti suđen po Eduardovom principu. Svaki incident će se ponavljati na ekranu uz pitanje: ako je igrač Arsenala dobio dvije utakmice zabrane, koliko će dobiti X igrač."

"Ovo je prvi put da se Uefa pozvala na članak 10 (odnosi se na pokušaj prevare suca) koji je uveden prije četiri godine. Uefa je morala izabrati kristalno jasan slučaj simuliranje, a ne Eduardov oko kojeg se lome mnoga koplja. Kod Eduarda se ne može nedvojbeno utvrditi da je igrač simulirao", zaključio je Howard.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara