NAVIJAČI

Torcida navijačima Benfice: "Gazi Purgere!"

Torcida navijačima Benfice: "Gazi Purgere!"
Foto: Facebook

HAJDUKOVA navijačka skupina, koja je pobratimljena s navijačima Benfice, čestitala im je godišnjicu i poznatim prijetećim sloganom s hrvatskih tribina poželjela pobjedu u četvrtak protiv Dinama u Europa Ligi.

"Feliz anniversário, a u četvrtak gazi Purgere!" objavila je Torcida na svom službenom Facebook profilu uz fotografiju pune sjeverne tribine Poljuda na kojoj se vije zastava s logom No Name Boysa, navijača Benfice.

Benfica za dva dana gostuje kod Dinama u prvoj utakmici osmine finala Europa Lige, a odmah nakon što je ždrijeb spojio ova dva kluba, pojavile su se informacije da će navijači Hajduka doći na Maksimir navijati uz No Name Boyse, a protiv svojih najvećih rivala Bad Blue Boysa.

Dinamo i zagrebačka policija spriječili su ovo zabranom prodavanja karata hrvatskim državljanima za južnu tribinu, na kojoj će biti navijači portugalskog kluba. 

Torcidu i No Name Boyse već gotovo 25 godina veže nešto više od dobrih odnosa ili prijateljstva, uobičajenih među navijačkim skupinama koji prate klubove iz različitih zemalja.

Otkako su u jesen '94. navijačica i dva navijača Benfice poginuli u prometnoj nesreći na povratku s gostovanja kod Hajduka u Ligi prvaka, a Torcida na utakmici u Lisabonu iskazala počast tragično stradalima, ove dvije skupine su pobratimljene.

Njihovi pripadnici često se međusobno posjećuju i pomažu na utakmicama širom Europe. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara