Trofej Davis Cupa nakon 13 godina stigao u Zagreb

Trofej Davis Cupa nakon 13 godina stigao u Zagreb
Foto: Hina

VELIKI pobjednički trofej Davis Cupa, koji su pobjedom nad Francuskom u Lilleu krajem studenoga po drugi puta u povijesti osvojili hrvatski tenisači, u srijedu je iz sjedišta Međunarodnog teniskog saveza (ITF) iz Londona stigao u Zagreb, u Muzej za umjetnost i obrt, i to nakon 13 godina. 

Svi posjetitelji muzeja i ljubitelji sporta, trofej Davis Cupa, ili popularnu salataru, moći će razgledati od 21. prosinca, a pokal će biti izložen u atriju Muzeja za umjetnost i obrt. 

Današnjem preuzimanju trofeja nazočili su izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza (HTS) Marin Galić, stručna suradnica HTS-a Suzana Knežević, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović, voditeljica odjela marketinga i PR-a MUO-a mr.sc Vesna Jurić Bulatović, te stručni muzejski tim tehničara. 

Suradnjom Hrvatskog teniskog saveza i Muzeja za umjetnost i obrt trofej će biti izložen i moći će se razgledati sve do studenog 2019. godine.

Kao što je poznato, pokal Davis Cupa bio je i prije trinaest godina izložen u Muzeju za umjetnost i obrt, kada ga je razgledalo više desetaka tisuća posjetitelja. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara