UFC i službeno potvrdio povratak Cro Copa!

SADA više nema nikakvih sumnji, povratak Mirka Filipovića u redove američkog UFC-a dobio je i službenu potvrdu!

Na UFC-jevim web stranicama danas je objavljena vijest o Mirkovom nastupu u Kolnu 13. lipnja, protiv Engleza libanonskog porijekla Mustaphe Al-Turka. Njihov okršaj biti će među glavnim borbama večeri.

UFC 99: "The Comeback"
13. lipnja 2009.
Lanxess Arena
Koln, Njemačka

Glavne borbe:

. Rich Franklin - Wanderlei Silva
. Cheick Kongo - Cain Velasquez
. Mike Swick -  Ben Saunders
. Marcus Davis - Dan Hardy
. Spencer Fisher - Caol Uno
. Mirko "Cro Cop" Filipović - Mustapha Al Turk

Uvodne borbe:

. Terry Etim - Justin Buchholz
. Dennis Siver - Dale Hartt
. Peter Sobotta - Paul Taylor
. Paul Kelly - Rolando Delgado
. Denis Stojnić - Stefan Struve
. John Hathaway - Rick Story

Prisjetimo se, još jutros situacija je bija dijemetralno suprotna. Naime, niti 12 dana prije termina UFC-ovog turnira u Koelnu nije bilo službene potvrde da će Mirko Filipović ponovno stupiti u oktogon. Iako je prije dva tjedna iz Cro Cop teama potvrđena borba protiv Britanca libanonskog podrijetla Mustafe Al Turka, službene stranice UFC-a još jutros o ovoj borbi nisu imale niti jedno slovo. Kao što smo već pisali, stvar je bila tim čudnija jer bi Mirko trebao biti najveći mamac za prodaju karata koja baš i ne ide prema očekivanjima.

Portal Profightstore citira poznatog američkog MMA novinara Davea Meltzera koji je uspio saznati da je problem bio samo tehničke prirode. Filipović naime još uvijek nije potpisao službeni ugovor s UFC-om pa se zato čeka s objavom.

"Borba nije službeno najavljena iz razloga što Cro Cop još uvijek nije potpisao ugovor. U UFC-u se nadaju da će se to riješiti do sutra, no došlo je do zastoja koji nemaju veze s UFC/Cro Cop pregovorima", objasnio je Meltzer jučer.

Tekst i foto: Marko Petrak

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara