Uhićen i Makedonac koji je menadžer Santiniju i Leki

Uhićen i Makedonac koji je menadžer Santiniju i Leki
Foto: EPA / Het Nieuwsblad

IZ DANA u dan mediji objavljuju imena osoba uhićenih u masovnoj raciji temeljenoj na opširnoj istrazi pravosudnih organa koja uključuje pranje novca, korupciju i namještanje rezultata u belgijskom nogometu.

Među četrdesetak osumnjičenika u jednom od većih sportskih skandala u posljednjih nekoliko godina je i Dragan Siljanoski.

Makedonski nogometni menadžer uhićen je pod sumnjom u suradnju s kriminalnom organizacijom, kao i u pranje novca. 

Prema saznanjima belgijskih medija, Dragan Siljanoski zastupnik je Bruggeovog trenera Ivana Leke i Anderlechtovog napadača Ivana Santinija.

Prije menadžerske profesije bio je profesionalni nogometaš. Na poziciji braniča nastupao je, između ostalih, za makedonski Shkupi i belgijski Royal Antwerp. Upisao je i dva službena nastupa za makedonsku reprezentaciju.

Belgijski mediji napominju kako Ivan Santini ni na koji način nije upleten u aferu "Čiste ruke", skandal čiji se epilog još ne nazire.

O Ivanu Leki posljednjih se dana opširno i detaljno pisalo. Prema pojedinim točkama optužnice, Ivanu Leki na teret se stavlja navodno primanje provizija na pojedinim transferima u dogovoru s glavnim osumnjičenim Dejanom Veljkovićem.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara