VELIKA GESTA HRVATSKE OLIMPIJKE Indijac je na njenim sanjkama stigao do svjetskog rekorda

VELIKA GESTA HRVATSKE OLIMPIJKE Indijac je na njenim sanjkama stigao do svjetskog rekorda

Foto: Hina

HRVATSKA sanjkašica Daria Obratov zaslužila je nagradu za fair play. Našoj olimpijki u Pjongčangu Indijci su uručili dar u znak zahvalnosti što je u posljednjim danima 2017. godine na olimpijskim kvalifikacijama u Njemačkoj ustupila sanjke njihovu predstavniku Shivi Keshavanu.

Indijac je vlastite sanjke uništio u prethodnom nastupu, a Daria mu je ustupila svoje iako je i sama. odmah nakon muške serije, imala kvalifikacijski nastup za ZOI.

Indijac je na njenim sanjkama ostvario 6. nastup na ZOI-u i ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a nakon toga olimpijsku normu prvi put je izborila i Daria. Priču o ovom dobrom djelu objavio je i prestižni New York Times.

"Kada sam ga vidjela kako je tužan, nisam mogla ostati mirna. Znala sam koliko mu znače ove kvalifikacije i da mu je u pitanju vjerojatno posljednji ZOI u karijeri. Ponudila sam mu svoje sanjke, on je bio presretan. Odradio je natjecanje i uspio se plasirati u Pjongčang, a kasnije je to uspjelo i meni. Predstavnici indijskog saveza darovali su mi u znak zahvalnosti jednu statuu koju sam po roditeljima već poslala kući iz Pjongčanga", otkrila je Daria Obratov. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara