Video - Tony Parker: Hrvati žele osvetu, moramo biti spremni

Tekst: I.G.
Foto: AFP

FRANCUSKI košarkaški reprezentativac Tony Parker jedna je od najvećih zvijezda svoje momčadi. Uoči utakmice protiv Hrvatske najavio je kako se nada novoj pobjedi.

Francuska je u posljednjem kolu teško porazila Makedoniju i trenutno je druga u skupini E, iza Grčke, a ispred Hrvatske.

"Bila je dobra utakmica. Napad je savršeno funkcionirao, dok je obrana bila solidna. Ova je kolektivna pobjeda za koju je zaslužna cijela momčad", rekao je Parker o utakmici s Makedoncima.

"Moramo nastaviti pobjeđivati. Važno je da završimo prvi u svojoj skupini jer nas u sljedećem krugu čekaju teški protivnici kao Turci, Španjolci, Slovenci ili Srbi. Moramo rješavati utakmicu po utakmicu, a prvo se koncentrirati na Hrvate", objasnio je Parker planove reprezentacije.


Tony Parker protiv ove generacije Hrvatske već je igrao 2000. godine na Europskom juniorskom prvenstvu koje se odražalo baš u Hrvatskoj. Francuska je uzela zlato pobijedivši domaćine u finalu.

"To mi je prva europska titula. U nedjelju je nova utakmica u drugačijem ozračju i u drugačijem kontekstu. Hrvati će htjeti osvetu i popraviti dojam nakon poraza od Rusije. Morat ćemo pratiti njihov tempo i biti spremni na tešku utakmicu. Želimo pokazati svima da nam je mjesto među europskom elitom", zaključio je Parker.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara