Vođa navijača River Platea ubijen u obračunu huliganskih frakcija

Vođa navijača River Platea ubijen u obračunu huliganskih frakcija

"LOS BORRACHOS DEL TABLON" (Pijanci sa tribina) su navijači Rivera iz Buenos Airesa i jedna od najfanatičnijih i najnasilnijih navijačkih skupina na svijetu.

Skupina je podijeljena na dvije suprotstavljene frakcije koje u okršajima koriste hladno i vatreno oružje, a žrtva je bio Gonzalo Acro, ustrijeljen tri puta dok je izlazio sa teretane na stadionu.

Acro je imao zabranu ulaska na Riverov stadion Monumental i bio je jedan od vođa huligana, a zanimljivo kako je bio na platnom spisku kluba, zaposlen na održavanju stadiona. Otpušten je prije šest mjeseci, upravo nakon sukoba dvaju frakcija navijača Rivera, u kojem je uništen rekreacijski centar u sklopu stadiona.

U svibnju je neidentificirani napadač mecima zasuo kuću Adrian Rousseau, također vođe jedne od frakcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih su godina Borrachosi sudjelovali u neredima sa tragičnim posljedicama: 2003.su u sukobu sa suparničkim navijačima ubili dvojicu Newell's Old Boysa. Dvije godine poslije su se žestoko tukli sa brazilskom policijom na utakmici polufinala Cope Libertadores protiv Sao Paola i prošle godine u Paragvaju protiv Libertada, također na kontinentalnom klupskom natjecanju.

Neki od izvora kojima se ova navijačka skupina financira su prodaja droge i iznude od igrača.

Argentina već desetljećima trpi užasne posljedice navijačkog nasilja, za koje su većinom krivi moćni klubovi žestokih navijača, u slengu poznatih kao "Barras Bravas", a prema službenim statistikama, Acro je 178. žrtva navijačkog nasilja od 1931. kada je sport u zemlji profesionaliziran.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara