Vrh HNS-a dilao karte za SP? Šuker je prijavljen DORH-u

Vrh HNS-a dilao karte za SP? Šuker je prijavljen DORH-u
Foto: Igor Kralj / Pixsell

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je zagrebačkoj policiji provođenje izvida u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) zbog preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, potvrdila je glasnogovornica zagrebačkog Županijskog odvjetništva Dunja Pavliček.

Prema novim informacijama, DORH je reagirao po anonimnoj prijavi kojom se za preprodaju ulaznica optužuje predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera. 

DORH je naložio Policijskoj upravi zagrebačkoj provođenje izvida zbog navodne preprodaje karata za finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Rusiji koje je HNS dobio od FIFA-e, ali ne za javnu prodaju, nego za "kupnju članovima nogometne obitelji, prvenstveno aktualnim reprezentativcima i članovima stožera".

HNS je za tu namjenu dobio oko 700 ulaznica. 

Zbog odredbi prema kojima su izvidi tajni, glasnogovornica nije mogla više reći o tom slučaju.

"U navedenom predmetu naložili smo Policijskoj upravi zagrebačkoj provođenje izvida. S obzirom na zakonske odredbe o tajnosti izvida, ne možemo detaljnije odgovoriti na upite", odgovorila je glasnogovornica zagrebačkog Županijskog odvjetništva Dunja Pavliček.

Informaciju je potvrdio i HNS, tvrde da su izvidi obavljeni. Napomenuli su kako "zbog tajnosti postupka koja im je izričito naložena od strane policije, a prema Zakonu o kaznenom postupku (ZKP), ne mogu otkriti konkretno u čemu su se izvidi sastojali".

Index je nakon saznanja o policijskim izvidima u HNS-u poslao upit u FIFA-u. Objavit ćemo odgovor čim ga primimo. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara