Al Qaeda tvrdi: Mi smo pobili karikaturiste jer su uvrijedili proroka

Al Qaeda tvrdi: Mi smo pobili karikaturiste jer su uvrijedili proroka

Foto: Hina

JEMENSKA Al Qaeda preuzela je odgovornost za pokolj u satiričnom tjedniku Charlie Hebdo jer su uvrijedili proroka Muhameda, tvrde to u videu danas objavljenom na Youtubeu.

"Što se tiče blagoslovljene bitke kod Pariza organizacija Al Qaeda s Arapskog poluotoka,  preuzima odgovornost za ovu operaciju kao osvetu za božjeg poslanika", kaže na video snimci Nasser bin Ali al-Ansi, vođa jemenskog ogranka Al Qaede, javlja Reuters.

Uskoro opširnije


 

"Naša poruka narodima zapadnih zemalja"

"Već smo vas prije upozoravali na posljedice djela koje čine vaše vlade, koje sklapaju tajne ugovore pod izlikom "slobode medija" ili "slobode misli".

Sloboda je uvijek pitoma, osim u slučaju podlog rata protiv Alaha i njegovih proroka, kao i vrijeđanja naše vjere.

Nema jačeg dokaza od Holokausta u kojem nije bilo mjesta slobodi izražavanja misli. Šeik Osama bin Laden vas je još prije upozoravao: "Ako ne postoji kontrola slobodi vašeg izražavanja, onda neka vam srca budu otvorena slobodi naših akcija. Odgovor je ono što vidite, a ne ono što čujete!"

No, vaše su vlade zatvorile oči i uši na ove poruke. Bile su tvrdoglave u namjeri da obrane karikaturiste, urednike i novinare koji su vrijeđali.

Danas, pod Alahovom milošću, Mudžahidi se osvećuju u ime njihovog velikog Poslanika. Poslali su poruku svima koji se usude dirati u njihovu svetinju.

Govorimo vam još jednom: Prestanite vrijeđati našeg Poslanika i svetinju. Prestanite prolijevati našu krv. Ostavite naše zemlje.

Prestani pljačkati naše resurse. U suprotnom, ne očekujte od Alaha i nas bilo što drugo osim tragedija i užasa. Tražit ćete mir i stabilnost ali nećete je naći, i to zbog djela usamljenih heroja džihadista, koji djeluju pod Alahovom milošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O blagoslovljenoj bitci u Parizu

Mi iz organizacije Qa'idatul džihada na Arapskom poluotoku preuzeli smo odgovornost za ovu akciju kao osvetu za Alahovog poslanika.

Onaj koji je odabrao metu, isplanirao i izvršio napad, ujedno i vođa organizacije.

Učinili smo to u suradnji sa Alahovim zapovjedništvom i pod potporom njegovih Poslanika - mir za njega, i mir našem velikodušnom šeiku.

Aiman bin Muhammad Adhawahiri - neka ga Alah čuva, i to pod voljom šeika Osame bin Ladena.

Neka mu se Alah smiluje. Neka se smiluje i šeiku Anwar al-'Awlakiju, koji je prijetio zapadnim zemljama.

Njegova je blagoslovljena bitka vođena dvojicom junaka islama - braćom Kouachi, neka im se Alah smiluje. Sklopio je operaciju s radom Mudžahida i bratom Ahmedom Koulibalijem - neka mu se Alah smiluje.

Mi molimo Alaha da ih sve prihvati među svoje mučenike, te blagoslovi duše ovih poslanika.

Rezultati ovih operacija su ubojstvo nekoliko karikaturista, radnika i stražara u ovim novinama.

Pod Alahovom milošću jedan je od njih bio na listi traženih u Inspire magazinu, uz objavu njegove fotografije i imena.

Sve pohvale Alahu na njegovoj zahvalnosti i milosti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara