Bandić: Smanjujem si plaću za 15 posto, tako će se štedjeti u gradu i Holdingu

Bandić: Smanjujem si plaću za 15 posto, tako će se štedjeti u gradu i Holdingu

Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će si od Nove godine smanjiti plaću za 15 posto, kako bi svojim primjerom pokazao kako će se ubuduće štedjeti u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu.

Bandić je na konferenciji za novinare rekao da će predložiti 15-postotno smanjenje plaća sebi i predsjedniku zagrebačke Gradske skupštine Darinku Kosoru koji će tako, budući da si je već smanjio plaću za 10 posto, od 1. siječnja ostati bez dodatnih pet posto plaće. Tih 15 posto bit će najveće smanjenje plaća jer se plaće u Upravi Holdingu neće smanjivati linearno.

Bandić je ustvrdio da je njegova nova-stara Gradska uprava u prvih 100 dana novog mandata ispunila sve zacrtano, te poručio da će tako biti i u idućem razdoblju kada se očekuju nove uštede i smanjenje troškova u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu kroz smanjenje plaća i broja zaposlenih od 1. siječnja, o čemu se pregovara sa socijalnim partnerima.

Bandić obećava transparentnost

"Bit ćemo transparentni, odgovorni i dosljedni do kraja", rekao je Bandić i najavio "osvježenja" u Zagrebačkom holdingu ovoga tjedna, kada budu imenovani novi direktori podružnica, ali i u Uredu gradonačelnika.

Građanima je poručio da "od ove Uprave i gradonačelnika mogu tražiti sve osim da idu u Gajevu (DORH i USKOK), Heinzelovu (policija) ili Remetinec (istražni zatvor)".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U protekla tri i pol mjeseca Gradska uprava osigurala je besplatne udžbenike za 58.000 osnovnoškolaca, dva i pol puta niži komunalni doprinos za legalizaciju bespravne gradnje, smanjene su cijene parkiranja i dnevne karte ZET-a, u Vrbanima su dovršeni najmodernija škola i vrtić, rekonstruirane su četiri osnovne, jedna srednja i dvije glazbene škole. Dovršena je uspinjača na Ksaveru. U Rakitju je otvoreno reciklažno dvorište za asfaltni otpad i izabrano je 218 lokacija za prikupljanje otpada.

Donesena je odluka o prodaji i iznajmljivanju svih stanova u vlasništvu grada, a deblokiran je i rad Zagrebačkog športskog saveza. Ustrojen je ured za projekte i programe koje financira EU, ured za javnu nabavu i ured za branitelje.

Režu se službeni automobili

Bandić je osim smanjena broja službenih automobila s 210 na 70, najavio da će Gradska uprava imati svega dva reprezentativna automobila dok će se ostalim automobilima gradski dužnosnici voziti prema potrebi.

Bandić je najavio da o preimenovanju Trga maršala Tita neće odlučivati ni on niti Gradska skupština već građani, no nije pojasnio hoće li to biti na referendumu.

Najavio je rješavanje pitanja gradnje Centra za gospodarenje otpadom u Resniku zajedno s Resničanima napominjući da Zagreb "proizvodi" trećinu otpada u državi, pa se to mora riješiti.

Predsjednik Uprave Holdinga Slobodan Ljubičić najavio je da će imena novih direktora u Holdingu biti uskoro objavljena na internetskim stranicama poručivši kako će od njih dvadesetak većina biti iz Holdinga, a svega šest-sedam izvan sistema.

Ponovno je naglasio kako Zagrebački holding više nije dužan dobavljačima jer su riješili 970 milijuna kuna dugova, čime će poduzetnicima s kojima Holding posluje porasti likvidnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara