Bandić: Uskoro pregovori sa sindikatima o smanjenju plaća i broja zaposlenih

Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će do kraja mjeseca početi pregovore sa sindikatima, u kojima će početna pozicija Gradske uprave biti smanjenje plaća od pet do 15 posto i smanjenje broja zaposlenih za pet posto u ovoj godini.

Bandić je istaknuo da je kolektivni ugovor za zaposlene u Gradskoj upravi produžen do kraja veljače, do kada misli završiti pregovore. Najavio je da će za četiri godine u Gradskoj upravi raditi 20 posto manje ljudi, uz plaće manje za pet do 15 posto.

"Ako se ne dogovorimo sa sindikatima raskinut ćemo kolektivni ugovor, no vjerujem u zrelost sindikalnih lidera i ljudi koji rade u Gradskoj upravi. Moramo dijeliti sudbinu realnog sektora, građana Zagreba i svih u Hrvatskoj - morat ćemo stegnuti remen, više raditi, bolje gospodariti", rekao je Bandić novinarima nakon otvaranja prostora za boravak roditelja i djece koja se liječe na Odjelu hematologije Klinike za dječje bolesti.

"Moramo biti principijelni"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komentirao je pritom "bunu" koja se digla oko Zagrebačkog športskog saveza koji je likvidiran, istaknuvši da je od danas svih 107 djelatnika Saveza uz otpremnine završilo na burzi rada kao tehnološki višak.

Koliko će osoba ubuduće raditi u Zagrebačkom športskom savezu - 10, 15 ili 20, to ćemo vidjeti ovih dana i nakon toga raspisati natječaj za ponovno zapošljavanje, istaknuo je Bandić.

Dodao je kako iza toga slijedi rasprava o zaposlenima u Direkciji Zagrebačkog holdinga, a potom pregovori sa sindikatima.

"Moramo biti principijelni jer ne možemo s jedne strane slati okružnicu o zabrani zapošljavanja, a s druge strane tolerirati neodgovornost u bilo kojoj ustanovi koja je na gradskom proračunu", izjavio je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara