Bandić će poništiti natječaj za kupnju 23 nova automobila?

Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da bi natječaj za kupnju 23 nova automobila mogao biti poništen, ako cijena automobila ne bude 20 posto jeftinija nego prije četiri i pol godine, kada su zadnji put nabavljani automobili za Gradsku upravu.

"Ako ne bude 20 posto jeftiniji nego prije četiri i pol godine, poništit ćemo ga i tražiti neko bolje rješenje", rekao je Bandić novinarima nakon što je u Gradskoj upravi primio predstavnike Aerokluba Zagreb 1924.

Nakon što je najava nabavke 23 nova automobila za gradske čelnike izazvala buru u javnosti, pogotovo jer je Bandić prethodno kritizirao Vladu zato što usred krize obnavlja vozni park, Bandić je danas poručio javnosti da pričeka jer natječaj traje do 15. travnja, a tada "može biti i ugodnih iznenađenja".

Dosad smo bili prvi u Hrvatskoj kad su u pitanju uštede, racionalizacije, čitanje znakova vremena i vođenje računa o tome da ljudi teško žive i da moramo podijeliti njihovu sudbinu, ustvrdio je Bandić ponovivši da je Grad Zagreb od 2008. smanjio broj službenih automobila sa 221 na 92 vozila.

Bandić: Cijene parkiranja bit će znatno niže

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će najkasnije za dva tjedna cijene parkiranja biti snižene u svih sedam garaža, nakon toga i u svim zonama u gradu, a koliko će biti to više puta najavljeno pojeftinjenje, nije precizirao, nego je samo rekao da će biti "osjetno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je i kako od Uprave Zagrebačkog holdinga i direktora ZET-a u roku od mjesec dana očekuje prijedlog u vezi s traženjem da se smanji cijena javnog prijevoza.

Gradonačelnika Milana Bandića novinari su danas u Gradskoj upravi, nakon sastanka s predstavnicima Aerokluba Zagreb 1924., pitali koliko će biti jeftinije parkiranje.

"Bit će osjetno jeftinije, i to na svim razinama - dnevne, mjesečne, godišnje, povlaštene karte u svim zonama i još zoni četvrtoj i petoj - jer kanimo cijeli grad pretvoriti u parkirališnu zonu sa simboličnim cijenama parkiranja", odgovorio je. Dodao je kako još rade na tome, a zasad može reći da će najprije "ići dolje cijene parkiranja u svih sedam garaža u gradu Zagrebu, i to najkasnije za dva tjedna", a zatim po zonama.

Potvrdio je da će uvesti naplatu parkiranja u cijelom gradu. "Bit će puno povoljnije i građani će biti zadovoljniji", ustvrdio je.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara