Bandić poručio mamama iz Mesničke: "Čuvajte djecu i radite nešto korisno, a mene pustite da to završim"

Foto: Damir Horvatović

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić poručio je danas majkama s Gornjeg grada, koje za sutra najavljuju prosvjed upozoravajući da je novouređena Mesnička ulica opasna za njihovu djecu, da čuvaju svoju djecu, a njega puste da završi posao na popravku te ulice.
 
U zagrebačkom ZOO-u novinari su Bandića pitali kako gleda na najavljeni prosvjed stanara koji smatraju da novouređena Mesnička ulica nije dovoljno sigurna za pješake, a gradonačelnik je majkama s Gornjeg grada poručio "da čuvaju svoju djecu i rade nekakav koristan drugi posao, a puste gradonačelnika da to završi kako Bog zapovijeda".
 
"Nemojmo raditi od toga cirkus. Dok jedan stanovnik Mesničke bude nezadovoljan, mi ćemo popravljati projekt i projekt će biti popravljen", istaknuo je.
 
Ponovio je kako 28. ovog mjeseca stiže 100 lampi iz Japana, a u naredna dva tjedna još 200, dok će "lampaši koji žmigaju, svjetlucaju biti premješteni na neuralgične točke pješačkih prelaza u gradu Zagrebu".
 
Najavio je i da će za dva tjedna početi montiranje mesingastih polukapa na rubni dio prometnice prema pločniku, odnosno prema nogostupu na rubnjake, te izrazio uvjerenje da će za otprilike mjesec dana "biti sve kako Bog zapovijeda".
 
"Neka se sjete mame i Zagrepčani kako je Mesnička izgledala prije godinu dana. Onda neće prosvjedovati, nego će raditi neki drugi koristan posao. Ne vole oni više Mesničku od gradonačelnika Bandića. Ako treba, pozivam jednu od tih mama neka ide kod mene u Bužanovu, a ja ću ovih mjesec dana spavati u Mesničkoj. I da ne radimo od toga više cirkus", poručio je Bandić.
 
Majke s Gornjeg grada, ali i ostali stanari zahtijevaju od Bandića da se postave stupići ili kamene ograde kako bi se odvojio pješački dio od kolnika, s obzirom da automobili, upozoravaju, ne poštuju ograničenje brzine od 30 kilometara na sat.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara