"Bandić za fontane daje 37,3 milijuna kuna, a 500 metara dalje Zagrepčani žive u neljudskim uvjetima"

"Bandić za fontane daje 37,3 milijuna kuna, a 500 metara dalje Zagrepčani žive u neljudskim uvjetima"

Foto: Hina

MILAN BANDIĆ pred Nacionalnom sveučilišnom knjižnicom gradi još tri fontane. Prema natječaju kojeg je jučer raspisao Grad Zagreb, iz proračuna će se za fontane izdvojiti 18,9 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za zagrebački HNS to je "eklatantan primjer nepoznavanja gradskih prioriteta te potpuno stihijskog i neplanskog vođenja grada od strane gradonačelnika Bandića". U priopćenju koje potpisuje Ismar Avdagić navodi se da je Bandić pokazao neosjetljivost za stvarne probleme Zagrepčana.

Podsjećamo, ispred NSK izgrađene su već tri fontane, koje su koštale 18,4 milijuna kuna. Ukupno će, dakle, Bandićeve fontane koštati 37,3 milijuna kuna. Istovremeno se, ističu iz HNS-a, samozapošljavanje potiče s 10 milijuna kuna: "Toliko o prioritetima".

"Dok se samo 500 metara sjevernije od mjesta predviđenog za gradnju fontana nalazi zgrada u Paromlinskoj cesti kao i ostatak kompleksa starog Paromlina koji u raspadajućem stanju predstavljaju opasnost po život i imovinu građana, a 500 metara južnije građani Starog Trnja žive u neljudskim uvjetima, u trošnim vlažnim kućama, sa prastarom infrastrukturom i preuskim prometnicama, gradonačelnik Bandić se odlučuje za projekt kojemu osim estetske funkcije ni jedan racionalni argument ne ide u prilog uslijed trenutne gospodarske krize. Pritom, Staro Trnje i Paromlin su samo prioriteti Gradske četvrti Trnje na čijem području se fontane namjeravaju graditi, a takvih prioriteta ima zasigurno svaki zagrebački kvart", kažu iz zagrebačkog HNS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara