BiH se bori s katastrofom, a Dodik u Rusiji pregovara o Južnom toku

BiH se bori s katastrofom, a Dodik u Rusiji pregovara o Južnom toku

Foto: poskok.info

EKIPE civilne zaštite ni u četvrtak nisu uspjele normalizirati stanje u Doboju i Bosanskom Šamcu, dva grada u Bosni i Hercegovini koji teritorijalno pripadaju Republici Srpskoj a uz Maglaj u Federaciji BiH najteže su nastradali u višednevnim poplavama, no to entitetskog predsjednika Milorada Dodika nije spriječilo da otputuje na tri dana u Rusiji i tamo pregovara o gradnji plinovoda "Južni tok".

U Sankt Petersburgu gdje je otputovao u srijedu kako bi sudjelovao na gospodarskom forumu Dodik je u izjavi za televiziju Republike Srpske (RT RS) kazao kako je upravo gradnja plinovoda kojega Europska unija smatra spornim projektom bila glavna tema razgovora što ih je tamo vodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako će RS inzistirati na priključenju na "Južni tok" iako o tome unutar BiH nema suglasnosti jer Federacija BiH cijeni kako bi bilo važnije plinskom mrežom povezati se s Hrvatskom nego uz već postojeći praviti još jedan plinovod namijenjen isključivo dobavi plina iz Rusije.

Dodik je u Sankt Petersburgu uspio razgovarati s Aleksandrom Medvedevim, potpredsjednikom "Gazproma" koji i gradi "Južni tok" no najavio je kako će se u petak sastati i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i tada od njega tražiti pomoć za suočavanje s posljedicama poplava.

"Rusija zna šta je Republika Srpska i sve što dolazi od Srpske dobro primjećuje i ne odustaje od pomoći", ustvrdio je Dodik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara