Bild: Napadi u Francuskoj kao najava vala atentata u Europi, Rim sljedeći?

Bild: Napadi u Francuskoj kao najava vala atentata u Europi, Rim sljedeći?

Screenshot: Bild.de

NAPADI počinjeni ovih dana u Francuskoj možda najavljuju val atentata na europskoj razini, po podacima koje su američke obavještajne službe dobile praćenjem komunikacije čelnika organizacije Islamske države (IS), piše njemački časopis Bild u svom nedjeljnom broju.

Kako piše taj dnevnik koji se poziva na anonimne izvore u američkim obavještajnim službama, jedna od njezinih služba, NSA, navodno je nedugo nakon napada u Parizu uhvatila komunikaciju u kojoj čelnici IS-a najavljuju skori val napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tu se Pariz spominje kao signal za početak niza napada na druge europske gradove, među kojima je Rim, piše list napominjući da nije poznat nikakav konkretan plan napada.

Američke službe navodno raspolažu informacijama po kojima su braća Cherif i Said Kouachi, počinitelji pokolja u francuskom satiričkom tjedniku Charlie Hebdo (12 mrtvih), imali kontakte u Nizozemskoj, navodi također Bild.

Od srijede do petka u džihadističkim napadima u Francuskoj ubijeno je 17 ljudi. Trojicu napadača, braću Kouachi i Amedyja Coulibalyja ubili su francuski redarstvenici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara