Blaž Zgaga: Mesiću je bilo obećano mito u aferi Patria

Blaž Zgaga: Mesiću je bilo obećano mito u aferi Patria

Foto: HRT

"STJEPANU MESIĆU i Franji Greguriću bilo je obećano mito u aferi Patria", izjavio je u HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" slovenski novinar Blaž Zgaga.

Sud u Finskoj je, podsjećamo, nepravomoćno osudio dvojicu menadžera Patrije zbog podmićivanja u prodaji oklopnih vozila Hrvatskoj 2007. godine. Finci međutim nisu utvrdili koje je u Hrvatskoj mito bilo namijenjeno, a i Uskok je priopćio da nisu uspjeli pronaći nikakve dokaze protiv hrvatskih dužnosnika.

"Možda nema dokaza da je netko primio mito, ali prema prema zakonu u Hrvatskoj kazneno djelo nije samo primanje mita nego i obećanje za primanje mita. U presudi se kaže da je bilo namijenjeno 5 posto mita", rekao je Zgaga.

Zgaga tvrdi da je plan bio da se novac isplati nakon završene transakcije i to preko posrednika Wolfanga Reidla i Waltera Wolfa.

"Pohlepa na obje strane bila je prejaka, a tražio se novac unaprijed. Ugovor u Hrvatskoj je potpisan u listopadu 2007 godine, a mjesec dana kasnije bio je isplaćen neki iznos za hrvatski lanac, ali se iznos ne zna jer je poslovna tajna", tvrdi Zgaga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara