Boko Haram oteo desetke dječaka i muškaraca u Nigeriji

Screenshot: YouTube

BORCI islamističke skupine Boko Haram oteli su desetke dječaka i muškaraca iz zabačenog sela na sjeveroistoku Nigerije, izvijestili su u petak očevici koji su izbjegli pred nasiljem.

Otmica se dogodila četiri mjeseca nakon što je Boko Haram, koji se bori za uspostavu islamskog kalifata u vjerski mješovitoj Nigeriji oteo više od 600 učenica iz sela Chibok.

Nekoliko očevidaca koji su preživjeli upad u selo Doron Baga prenosi da su militanti spalili nekoliko kuća i da je nestalo 97 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odvedeni su svi muškarci i dječaci, ostala su samo mala djeca, djevojčice i žene", rekao je Halima Adamu koji je u prikolici kamioneta prešao 180 kilometara dug put do grada Mauduguria.

"Izvikivali su 'Alah Akbar' (Bog je velik) i nasumično pucali. Zavladala je panika. Počeli su ubacivati naše muškarce i dječake u vozila, prijeteći da će ubiti svakoga tko ih ne posluša. Svi su bili nasmrt uplašeni", ispričao je Adamu.

Seljani kažu i da su u nedjeljnom napadu ubijena šestorica staraca.

Boko Haram, najveća prijetnja sigurnosti vodećem afričkom gospodarstvu i izvozniku nafte proteklih je godina značajno pojačao napade na civile. No, zbog krvavih obračuna nekoć popularni pokret izgubio je potporu javnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara