Broj mrtvih u poplavama u BiH narastao na 23

Screenshot: YouTube

U DOBOJU je u subotu pronađeno još jedno tijelo mlađeg muškarca za kojega je utvrđeno kako se utopio u poplavi koja je prošlog tjedna pogodila taj grad pa je ukupni broj žrtava ove katastrofe u Bosni i Hercegovini povećan na 23.

Policija Republike Srpske u subotu navečer je u priopćenju potvrdila kako je pronađeno tijelo Marka Čakarevića (41) iz mjesta Kožuhe kod Doboja koji je do sada smatran nestalim.

Policija traga za još jednim muškarcem u Doboju čija je obitelj prijavila nestanak. Istodobno se pokazalo kako je najviše smrtno stradalih bilo upravo u Doboju, gdje se utopilo ukupno 11 osoba.

U Domaljevcu pronađeno još jedno tijelo

U subotu je također pronađeno tijelo jednog utopljenika u Domaljevcu u Bosanskoj posavini.

Načelnik Domaljevca Željko Josić potvrdio je tijekom dana kako je to ujedno druga osoba za koju je potvrđeno da je izravna žrtva poplava koje su zahvatile tu općinu.

Ranije je potvrđeno kako je u poplavama na teritoriju Republike Srpske smrtno stradalo 18 osoba dok se troje utopilo u Federaciji BiH.

Iako se vodostaj Save uz Bosansku posavinu nastavlja snižavati izlivena voda sporo se povlači a u nekim dijelovima Domaljevca i dalje je visine i do tri metra.

"Mi smo pred velikom katastrofom", kazao je Josić za TV Federacije BiH (FTV) upozorivši kako bi se na prirodno povlačenje vode moglo čekati mjesecima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara