Caritas Zagrebačke nadbiskupije za žrtve poplava prikupio 1,5 milijuna kuna

Caritas Zagrebačke nadbiskupije za žrtve poplava prikupio 1,5 milijuna kuna

Foto: CZN.hr

CARITAS Zagrebačke nadbiskupije priopćio je da je, u suradnji sa župnim Caritasima i drugim organizacijama, ustanovama i pojedincima, prikupio za stradale u poplavama više od milijun i pol kuna u novcu i 195.600 kilograma materijalne pomoći.

U priopćenju se navodi da je materijalna pomoć na poplavljena područja slana u više navrata dok je dio financijske poslan interventno. Preostala prikupljena sredstva u iznosu od 1,4 milijuna kuna Caritas Zagrebačke nadbiskupije danas je proslijedio poplavljenima preko nadbiskupijskih i biskupijskih Caritasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako je Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije proslijeđeno 560.000 kuna, Caritasu Požeške biskupije 210.000, Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije 350.000 i Caritasu Banjalučke biskupije 280.000 kuna.

Prikupljena pomoć odgovor je na poziv za što ga je crkvenim organizacijama i vjernicima u Zagrebačkoj nadbiskupiji prije dva mjeseca uputio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

"Nadamo se da će i ova pomoć barem malo olakšati tešku situaciju brojnim obiteljima koje su u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini uslijed poplava ostale bez krova nad glavom i potrebne su pomoći dobrih ljudi", ističe se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara