Čović: Ako u nedjelju ne dođe do dogovora moguća je promjena partnera

Čović: Ako u nedjelju ne dođe do dogovora moguća je promjena partnera

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u petak nakon sjednice stranačkog predsjedništva da očekuje dogovor oko uspostave nove vlade Federacije BiH na sastanku koji će održati s čelnicima SDA Bakirom Izetbegovićem i Demokratske fronte Željkom Komšićem, no nije isključio mogućnost promjene partnera s novom parlamentarnom većinom ako u nedjelju ne dođe do dogovora.

"U nedjelju po meni moramo završiti razgovore s dogovorom ili drukčijim ishodom. Dali smo šansu ovoj parlamentarnoj većini. Naravno, ako se to ne uspije moguće su i drukčije kombinacije", rekao je na konferenciji za novinare u Mostaru Čović, koji je i hrvatski član Predsjedništva BiH.

Pojasnio je da je proteklo previše vremena od izbora održanih u listopadu te da je krajnje vrijeme za dogovor ili pronalazak nove parlamentarne većine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ja se iskreno ne veselim nikakvim drugim kombinacijama jer moramo žurno uspostaviti vlast i rješavati probleme građana", dodao je Čović.

Odbio je mogućnost da se državno Vijeće ministara BiH ustroji bez Vlade Federacije BiH u kojoj HDZ traži šest mjesta, čemu se protivi Demokratska fronta Željka Komšića.

Čović je pojasnio da je od početka njegova stranka tražila pet hrvatskih i jedno srpsko mjesto s obzirom na dvotrećinsku potporu Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

U nedjelju će se održati razgovori čelnika HDZ-a BiH, SDA i DF-a oko uspostave Vlade Federacije BH. DF traži jednak broj ministarstava u Vladi FBiH kao i HDZ BiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara