"Đapiću, hoćeš li ti predvoditi paradu koja će biti puna bičeva i lanaca?"

Foto: Arhiva

NAJAVA održavanja Povorke ponosa Osijek Pride koju će 6. rujna organizirati osječka udruga LiberOS izazvala je burne reakcije na sjednici Gradskog vijeća. HDSSB-ov vijećnik Mario Opačak upitao je predsjednika Gradskog vijeća Antu Đapića hoće li on predvoditi paradu.

"Hoćeš li ti predvoditi paradu koja će biti puna bičeva i lanaca", upitao je Opačak na što je reagirao laburist Jaroslav Pecnik koji ga je nazvao primitivnim.

Đapić je također uzvratio da neće sudjelovati u povorci jer ga na to ništa ne obvezuje te da je on svoj stav izrazio glasajući za inicijativu U ime obitelji. Napomenuo je i da bi bio protiv izdavanja dozvole za taj događaj da ga Grad radi.

Gradonačelnik Ivan Vrkić rekao je da je Osijek otvoren za sve te da će organizatori dobiti pet tisuća kuna ako to budu tražili. Isto je naglasio da neće biti na čelu parade ako se uopće organizira.

Osim rasprave o gay paradi, Anto Đapić na sjednici je čestitao sinu Branimira Glavaša, vijećniku Filipu Glavašu, na rođenju sina Borne prije nekoliko dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara