Ususret 13. Prideu: U Zagrebu traje "Tjedan ponosa"

Ilustracija: Shutterstock

U ZAGREBU traje "Tjedan ponosa" pred 13. Zagreb pride koji se održava u subotu. Organizirane su brojne izložbe, predavanja, radionice, diskusije, filmske prijekcije.

Svaki dan do petka od 14 do 18 sati u Autonomnom kulturnom centru Medika traju radionice izrade transparenata, a poseban program počinje danas u 18 sati rekla nam je Ana Brakus iz organizacije.

"Tradicionalno okupljanje u net klubu "Mama" s programom koji se zove "Mame u mami", to je jedna otvorena diskusija u kojoj sudjeluju roditelji LGBT osoba koji pričaju o svojim iskustvima", kaže Brakus. Sutra se, također u centru Medika, od 17 sati prikazuju švedski LGBT filmovi, a od 20 sati u kinu SC-a će nastupiti stand-up komičari iz Hrvatske, BiH i Srbije. Cijeli događaj ima i humanitarni karakter - prihod ide za pomoć poplavljenim područjima.

U srijedu, četvrtak i petak od 17 sati možete pogledati izložbu "Naša strana povijesti" na kojoj su izloženi predmeti i fotografije s dosadašnjih Povorki ponosa. U petak će se održati jedna zanimljiva i poučna šetnja. "Krećemo u 17 sati s Trga bana Jelačića", kaže Brakus.

Nakon toga će se u književnom klubu Booksa održati i tribina o sekularnosti. Cijeli program je besplatan, a točan raspored događanja možete pronaći na zagreb-pride.net.

Sve je to naravno samo uvod u 13. Povorku ponosa koja će u subotu proći zagrebačkim ulicama. "Tema ovogodišnje povorke je solidarnost u borbi za jednaka prava i dostojanstvo svih ljudi u Republici Hrvatskoj pa se nadamo da će naša poruka zaista biti primljena i da ćemo se okupiti u što većem broju s početkom u 14 sati na Trgu žrtava fašizma. Nakon toga se povorka kreća kroz centar grada, a sve završava na Zrinjevcu".

Organizatori pozivaju sve zaineresirane da im se u subotu pridruže u povorci i daju podršku. "Bitno je dati do znanja da nećemo odustati i u ovoj teškoj situaciji u kojoj se nalazimo trebamo jedni drugima biti potpora", zaključuje Brakus.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara