Djeca Afrike pomažu Osječanima

Djeca Afrike pomažu Osječanima

Foto: Srce za Afriku/Facebook

HUMANITARNA udruga "Srce za Afriku" uključila se u akciju pomoći Vokalnom ansamblu Brevis iz Osijeka u prikupljanju sredstava za put u New York.

Dugo su razmišljali što i kako učiniti, kaže predsjednica "Srca za Afriku" Maja Sajler Garmaz. "Mi smo se odlučili uručiti im 100 komada slika koje su napravljene dosta neobičnom tehnikom, a to je lijepljenje kore drveta banane u sliku. U donaciji će biti 100 slika i djevojke ih mogu ponuditi na nekoj humanitarnoj prodaji i tako si osigurati jedan dio potrebnih sredstava", pojašnjava Sajler Garmaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovo će biti međuvršnjačko pomaganje. "Slike koje ćemo donirati, izradili su učenici strukovne škole Centar Otac Vjeko u Kivumu u Ruandi. Zna se da brojni Osječani zajedno s gradonačelnikom Bubalom već godinu dana pomažu našem projektu izgradnje škole upravo u tom Kivumu i evo djeca iz Kivuma odlučila su se pomoći, ovoga puta svojim vršnjakinjama iz Osijeka", istaknula je Sajler Garmaz.

Izgradnja škole počela je u travnju ove godine. "Prva zgrada od 800 kvadrata već je pod krovom i gotovo spremna za učenike. Fali nam još samo malo onih unutarnjih radova. Mislim da će kroz mjesec, dva, najviše tri, škola biti otvorena, barem taj prvi dio, odnosno, prva zgrada", otkriva Sajler Garmaz.

Brevisicama će donacija humanitarne udruge "Srce za Afriku" biti uručena danas u 9 sati na Trgu Ante Starčevića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara