Doznajemo: Uhićen profesor makarske gimnazije, učenik ga oralno zadovoljavao za prolaznu ocjenu!

Doznajemo: Uhićen profesor makarske gimnazije, učenik ga oralno zadovoljavao za prolaznu ocjenu!

Foto: Makarska kronika

MAKARSKA je u šoku! Policija je jutros uhitila profesora gimnazije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo spolnog odnošaja nad maloljetnom osobom zloupotrebom položaja!

"Popuši mi da ti ispravim ocjenu"

Kako Index doznaje, profesora je učenik oralno zadovoljavao, i to kako bi dobio prolaznu ocjenu! "Radnju" je, kako doznajemo, morao obaviti više puta jer profesor nije ispunio obećanje koje mu je dao kada ga je nagovarao na blud.

"Popuši mi da ti ispravim ocjenu", rekao mu je, ali ocjenu nije ispravio. Učenik se tada odlučio osvetiti te je pohotnom profi namjestio klopku i sve snimio! Priča se zakotrljala kada su snimke dospjele u javnost.

Policija je jutros ščepala profesora pred školom tako da je cijela Makarska ubrzo doznala za neviđeni skandal. Malo je reći da su svi u šoku, i đaci i nastavnici, staro i mlado. 

Moguće da ništa ne bude od kaznenog postupka...

Premda su optužbe vrlo ozbiljne, a slučaj krajnje mučan, moglo bi se lako dogoditi da od kaznenog postupka ne bude ništa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inkriminirani događaj zbio se, naime, prošle godine i sada je osnovno pitanje je li žrtva, tj. učenik bio punoljetan. Ako jest, onda nema obilježja kaznenog djela za koje se tereti profesor pa onda ni postupka, otkiva nam izvor blizak istrazi.

Za sada profesora sumnjiče za članak 191. stavak 2. Kaznenog zakona, koji podrazumijeva oštećenika kao maloljetnu osobu i predviđa sankciju od godine do pet godina zatvora, no u slučaju da učenik nije bio maloljetan, možda bi se moglo probati sa stavkom 1. istog članka, koji ne precizira dob oštećenika, a nosi sankciju od šest mjeseci do tri godine zatvora. 

Nema uvjeta za određivanje istražnog zatvora

U svakom slučaju, osumnjičenog profesora nakon ispitivanja pustit će na slobodu jer, kako doznajemo, nema uvjeta za određivanje istražnog zatvora! Djelo neće moći ponoviti jer ga je suspendirao ravnatelj gimnazije, koji je policiji i prijavio cijeli slučaj.

Bez sumnje radi se o velikom skandalu, ravnom onom lanjskom kada se otkrilo da je župnik u Prološcu Fra Ante Madunić spolno iskorištavao maloljetne župljanke te im prijetio uskratom novčane pomoći ako odbiju. Madunić je nedavno nepravomoćno i osuđen na zatvorsku kaznu, još je veliko pitanje što će biti s bludnim profesorom iz Makarske...

Ako nas sjećanje dobro služi, splitska Policijska uprava ni u slučaju fra Ante Madunića nije našla obilježja kaznenog djela pa je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu svejedno išlo u kazneni postupak i za sad izborilo godinu i četiri mjeseca zatvora za fratra bludnika...

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara