Europarlamentarac Nikola Vuljanić imenovan izvjestiteljem za Albaniju

Foto: Press fotografija

ZASTUPNIK u Europskom parlamentu Nikola Vuljanić postao je izvjestitelj za Albaniju, što je danas priopćio javnosti prilikom razgovora s novinarima u Bruxellesu. Time je Vuljanić postao prvi hrvatski zastupnik koji je dobio ovako odgovoran i konkretan posao. Naime, jasno je da su već odavno sva zaduženja podijeljena i da će hrvatski zastupnici teško biti imenovani na slične dužnosti obzirom na to da su novi izbori za Europski parlament već iduće godine.

Sljedeći korak je izrada prvog prijedloga rezolucije koji mora biti gotov do 6. listopada 2013. godine, nakon čega će uslijediti rasprava na Odboru za vanjske poslove i izrada konačne rezolucije odnosno mišljenja o pregovorima s Albanijom. Ova je tema od značajnog interesa kako za Europsku uniju, tako i za Hrvatsku. Zastupnik Vuljanić kao član Odbora, izrazito je pozitivnog mišljenja kad je u pitanju proširenje Europske unije na Hrvatskoj susjedne države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Već sam nekoliko puta ponavljao da snažno podržavam proširenje i za njega ću se zalagati. Drago mi je da sam imenovan izvjestiteljem za Albaniju jer smatram da je ova država napredovala u svom razvoju, posebno kad su u pitanju demokratska načela, ali još je dosta posla pred njima i moraju ozbiljno raditi na usvajanju pravne stečevine Europske unije. Teško je reći koliko bi pregovori trajali, ali dobro je da svi zajedno idemo u tom smjeru", rekao je Vuljanić i dodao kako je ova dužnost izrazito odgovorna te da zahtijeva puno truda i rada, rekavši da je na to spreman jer je zato i postao zastupnikom u Europskom parlamentu.

Nakon što je imenovan izvjestiteljem, uslijedili su brojni sastanci tijekom cijelog dana te različite konzultacije s akterima koji su uključeni u pregovore a ubrzo će zastupnik Vuljanić i otputovati u Albaniju u službeni posjet.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara