Eurostat: Pad industrijske proizvodnje u Hrvatskoj među najvećima u Europi!

Eurostat: Pad industrijske proizvodnje u Hrvatskoj među najvećima u Europi!

 Ilustracija: scx.hu

HRVATSKA spada među zemlje s najvećim padom industrijske proizvodnje u Europskoj uniji, pokazuju danas objavljeni podaci Eurostata, statističkog ureda Europske unije.

U rujnu je industrijska proizvodnja, u usporedbi s kolovozom pala za 0,5 posto u eurozoni, te za 0,2 posto u Europskoj uniji.
 
U usporedbi sa rujnom 2012. Godine, industrijska proizvodnja porasla je za 1,1 posto u eurozoni i za 1,2 posto u Europskoj uniji.
 
Na mjesečnoj razini, industrijska proizvodnja porasla je u trinaest zemalja. Najveći pad industrijske proizvodnje imaju Portugal (-11,2 posto), Luksemburg (-4,1 posto) i Hrvatska (-3,3 posto).
 
Najveći mjesečni porast industrijske proizvodnje imala je Irska (+2,9 posto), Rumunjska (+2,4 posto), Mađarska (+1,8 posto) te Poljska (+1,4 posto).
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na godišnjoj razini, najveći porast industrijske proizvodnje imala je Irska (+11,7 posto), Rumunjska (+8,9 posto), Slovačka (+7,5 posto) i Poljska (+5,6 posto).
 
Najveće godišnje padove industrijske proizvodnje imale su Luksemburg (-4,0 posto), Hrvatska (-3,9 posto) i Italija (-3,0 posto).
 
Industrijska proizvodnja u odnosu na isti mjesec prošle godine (Izvor: Eurostat)
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara