Evo na što se baca 19 mil. kuna: Kreće izgradnja još tri fontane, Bandić umislio da je Ivan Krstitelj

Foto: Zagreb.hr

POČELI su pripremni radovi za izgradnju najavljene nove tri fontane, uz postojeće dvije, na livadi, uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 19 milijuna kuna, a njegova realizacija se očekuje krajem ove ili početkom iduće godine.

Službeni radovi trebali bi početi na jesen kada bude završen postupak javne nabave, naglašava zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Mislim za mjesec i pol dana. Proceduru i zakon treba poštivati. Nigdje nam se ne žuri. Sad nije nitko protiv, pa se ja ne žurim, da su protiv, onda bih ja žurio. Mene sad to više toliko ne interesira kad nitko nije protiv."

Politički neistomišljenici zamjerali su mu što troši gradsku vodu za fontane, a naknadno je otkriveno da se na tom mjestu nalazi potok, pa Bandić poručuje: "Vidite kako Bog pomaže. Zamislite, odgrnuli smo zemlje na 6 metara, ko sveti Ivan Krstitelj. I sad imamo potok. To će biti ko fontana Di Trevi. A Rim leži na vodi, 90 posto rimskih fontana je na vodi. Mi ćemo imati sada svih pet fontana na vodi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje jesu li fontane ipak malo preskupe, Bandić ponavlja da će se ulagati i u druge kapitalne projekte u Gradu Zagrebu, a ne samo u ovaj, za koji i dalje tvrdi da je ogledalo metropole na ulasku u Zagreb.

"Mi ćemo ove godine uložiti 300 milijuna kuna u škole i vrtiće, za gradnju novih i rekonstrukciju starih. Potrošit ćemo do desetak milijuna kuna za tri fontane. To može biti malo i previše, ali to je Zagreb. I da budem na čelu Zagreba, vodit ću računa o ravnomjernom razvitku Zagreba, asfaltirati ceste, uvoditi vodu i kanalizaciju, ali ne zaboraviti na Lenucijevu potkovu i urbanu izvrsnost grada."

Pozvao je one koji su i dalje protiv fontana da se upute na livadu ispred NSK. "Otiđite popodne pa vidite kako se klinci kupaju i kako su ljudi sretni i ponosni što to imamo, a zamislite sad ovih pet, još tri kad dođu tamo u nizu..."

Podsjetio je da čak 79 posto Zagrepčana podupire postojeće fontane uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice te procjenjuje da će preostale tri biti još popularnije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara