FOTO Ustaše, a ne starčevićanci: Ćorić s unukom pozirao ispred slike Ante Pavelića

FOTO Ustaše, a ne starčevićanci: Ćorić s unukom pozirao ispred slike Ante Pavelića

Foto: Facebook

GLAVNI tajnik HSP-a Ante Starčević Pero Ćorić pozirao je s obitelji i unučićem ispred slike ustaškog poglavnike Ante Pavelića i te slike objavio na svom Facebook profilu.

Fotografija ustaškog zločinca nalazi se na istaknutom mjestu u vitrini, prema svemu sudeći u njegovoj obiteljskoj kući, a Ćorić se sa svojom obitelji voli fotografirati upravo na tom mjestu.

On, naime, na svom Facebook profilu ima nekoliko obiteljskih fotografija, u različitim vremenskim razdobljima, s Pavelićevom slikom u pozadini. 

Na jednoj od fotografija koje prikazuju božićnu proslavu njegove obitelji Ćorić je kao lokaciju stavio Šarengrad. Da živi upravo u tom mjestu vidi se i u njegovoj imovinskoj kartici, ali i iz nedavnih izjava kada je rekao da se zalaže za uvođenje vojnog roka jer živi na granici sa Srbijom i ne osjeća se sigurno.

Ćorić prije dvije godine tvrdio da su Pavelićeve slike podvale, Tepeš izjavljivao da je NDH bila fašistička

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, HSP AS se već jednom našao u skandalu za slikom Pavelića, dok je još na čelu te stranke bila Ruža Tomašić. Ona je 2014. godine u Australiji govorila u dvorani u kojoj je na zidu bila slika ustaškog poglavnika. Tada se branila da ona ne može kao gost određivati hoće li na zidu biti Pavelić.

Tada se oglasio i Pero Ćorić koji je rekao da je to podvala i da će im ta antikampanja pomoći u izborima za EU parlament. Sadašnji predsjenik HSP-a AS Ivan Tepeš ograđivao se od izjava da "Pupovca i Pusić treba baciti u Savi" koje je na općem saboru te stranke izrekao Anto Kovačević.

"Kad spomenete četnike gasi vam se televizija, a ustaške etikete možete lijepiti kako hoćete", izjavio je Tepeš u emisiji Nedjeljom u dva početkom godine. "NDH je bila fašistička tvorevina, ne može se reći da nije", rekao je tada Tepeš.

Ćorić, koji u kući drži sliku poglavnika te iste NDH, je inače 2010. godine osuđen na deset mjeseci uvjetno zbog krivotvorenja isprave. Prije nekoliko mjeseci agentom KOS-a proglasio je čovjeka koji je 1991. godine završavao osnovnu školu. Na saboru HDZ-a rekao je da pravaši više ne nose npž među zubima kao prije, nego da sad samo jedu janjetinu i slušaju Thompsona.

"Ja smatram Pupovca etnosrbinom, a program njegove stranke je zločinački. Jedno "S" koje su dodali u svoje ime... To su oni koji su nas ubijali, meni spalili dvije kuće", izjavio je Ćorić u Saboru prije mjesec dana komentirajući tadašnje spekulacije da bi SDSS mogao ući u vladu.

Za Index je Ćorić da je krajnji cilj da u Saboru stoji križ od tri metra i da Hrvatska prestane biti sekularna država

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara