Francuska će na borbu protiv terorizma potrošiti 425 milijuna eura

Francuska će na borbu protiv terorizma potrošiti 425 milijuna eura

Foto: Hina

PETNAEST dana nakon napada u Parizu, Francuska je u srijedu najavila niz mjera protiv terorističke prijetnje na koje će se u sljedeće tri godine utrošiti iznos od 425 milijuna eura.

"Ukupno treba nadzirati 3000 osoba" u Francuskoj zbog njihove povezanosti s džihadistima ili s "terorističkim ograncima u Siriji i Iraku", kazao je na konferenciji za tisak francuski premijer Manuel Valls spominjući i "frankofonu cyber-džihadističku domenu".

Europska komisija trebala bi također objaviti sigurnosne mjere namijenjene jačanju antiterorističke suradnje i prevenciji eventualnih novih napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Planom jačanja "borbe protiv terorizma" u Francuskoj predviđa se ukupno 425 milijuna eura "za ulaganje, opremu i funkcioniranje u sljedeće tri godine", istaknuo je Manuel Valls. Tijekom te tri godine francuska vlada će otvoriti 2680 dodatnih radnih mjesta posvećenih borbi protiv terorizma.

"Početkom ožujka" nacrt zakona o obavještajnim službama naći će pred parlamentom, dodao je premijer.

Valls je u utorak kazao da će se francuska vlada boriti i protiv "geografskog, društvenog i etničkog aparthejda u Francuskoj".

"Moramo se boriti protiv svih podjela, napetosti koje traju godinama ... zanemarivanja geta, društvene bijede", kazao je francuski premijer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara