Gastronomija i brodovi na Zagrebačkom velesajmu
Foto: Ilustracija
NA ZAGREBAČKOM velesajmu danas počinju tri sajma - 23. međunarodni sajam nautike, InGa, 6. međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija i Hotel&Gastroteh, 6. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme i cateringa. Sajmovi čine zajedničku cjelinu gdje se na jednom mjestu mogu povezati svi proizvođači, distributeri i izlagači koji mogu unaprijediti hrvatsku turističku ponudu.
Na 23. izdanju najposlovnije nautičke priredbe u regiji očekuju se svjetski proizvođači brodova, jahti, jedrilica, glisera, čamaca, skutera, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, obuće, odjeće, opreme i pribora za ronjenje, ribolov, jedrenje i ostale sportove na vodi. Svoje usluge ponudit će mnogobrojne hrvatske marine, čarter tvrtke, brodogradilišta, te škole, agencije, klubovi, institucije i udruženja vezana za nautiku i nautički turizam.
Zoran Ušurić, voditelj sajma Nautike najavljuje i niz atrakcija kao što su surf show, ali i prezentacija vještina hrvatskih i slovenskih ronilaca u posebnom bazenu u kojem će se moći okušati u ronjenju i posjetitelji. "Ovogodišnji 23. sajam nautike će biti veći i atraktivniji od prošlogodišnjeg. Ljubitelje nautike u 4 paviljona očekuju mnogobrojna domaća i strana plovila, a među njima i 4 hrvatske i svjetske premijere. Također, bogata je ponuda brodske opreme, svi brodski motori svih renomiranih brendova na hrvatskom nautičkom tržištu. Očekujemo više od 20,000 posjetitelja, a onaj najsretniji osvojit će brod kao nagradu".
Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je InGa, 6. međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija i Hotel&Gastroteh, 6. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme i cateringa prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera.
Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki, značajan je i ovogodišnji nastup inozemnih izlagača iz Njemačke, Albanije, Austrije, Italije, Slovačke, Slovenije, SAD-a i Turske. Kao atrakcije izdvaja se Crotop 10 - državno natjecanje 10 najboljih hrvatskih kuhara te obaranje Guinnessovog rekorda u izradi najduže rolade na svijetu. Roladu će raditi Udruga slastičara Hrvatske, a ukupan iznos prikupljen prodajom rolade u sklopu ove akcije bit će doniran u humanitarne svrhe.
Također, među zanimljivostima se najavljuje Celebrity sweet show - poznati dekoriraju najdužu roladu za humanitarnu akciju za štićenike Udruge Krugovi,Interaktivne kulinarske radionice, Blogers Corner, gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje. Osim brojnih prezentacija i degustacija na štandovima izlagača, na Sajmu će biti organizirano i nekoliko gastro poligona od kojih se posebno ističe program Hrvatskog kuharskog saveza u kojem će se predstaviti najpoznatiji hrvatski chefovi u pripremi autohtonih hrvatskih jela.
Do subote uživajte u prezentaciji i degustaciji otočnih proizvoda - autohtoni tradicionalni prehrambeni proizvodi, zdrava i eko hrana - maslinovo ulje, sirevi, pršut, voće, med, kolači, rakije, vino itd.- koji su rezultat otočne tradicije, rade se u malim serijama i potječu s ograničenih otočnih lokaliteta.
Sajam je otvoren od 10 do 19 sati. Cijene ulaznica kreću se od 15 do 80 kuna. Parkiranje za vrijeme trajanja sajma oko Zagrebačkog velesajma je besplatno.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati