Glogoški: Jedino što još očekujem je moja likvidacija

Glogoški: Jedino što još očekujem je moja likvidacija

Foto: FAH

ĐURO GLOGOŠKI održao je u šatoru u Savskoj konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na Milanovićeve izjave o sastanku u Vladi.

Glogoški je pozvao premijera Zorana Milanovića na sučeljavanje ili na detektor laži.

"A ako neće, neka podnese ostavku", poručio je Glogoški.

Ustvrdio je kako je Milanović njega pitao može li taj sastanak ostati među njima te da ne ide u javnost. "Ja sam mu rekao da može jer sam vjerovao da sada slijede koraci da se iznađe rješenje za naš problem", rekao je Glogoški.

"S obzirom da u zapadnim zemljama nakon takvih izjava koje govore o neistini, dužnosnici podnose ostavke, a u istočnim čak izvrše i suicid. Nažalost vidimo da se to kod nas ne događa", kazao je Glogoški.

Dodao je da su ga nakon izlaska iz zgrade vlade stavili u automobil sa zatamljenim staklima da ga nitko ne vidi.

On smatra da je jedini cilj premijera bio da iskoristi taj dolazak i da u trenutku kad mu to odgovara, pusti u javnost. "Premijer je sam predložio da o tome ne idemo u javnost, a nakon dva mjeseca on je s time izašao u javnost što dovoljno govori kakav je to čovjek i možemo li imati povjerenja u takvog predsjednika Vlade", rekao je Glogoški.

Izrazio je i sumnju da ga žele likvidirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tim u kojem su predsjednik Vlade, Sabora i republike uključio se i ministar branitelja koji me osobno napada, govori o mojim primanjima, napada i moju obitelj, a jedino što još očekujem je moja likvidacija", rekao je Glogoški.

Upitan da pojasni izjavu o likvidaciji rekao je da ovaj odnos prema braniteljskoj populaciji i Domovinskom ratu "radi cijeli tim, a znamo tko je taj tim". Dodao je da je hrvatski narod kroz povijest doživljavao ono što on sada doživljava te da su nakon napada na suradnike i vođe slijedile likvidacije.

Tužba protiv Matića

Na novinarsko pitanje kolika su mu primanja, Glogoški je odgovorio da su ona u skladu sa zakonom te najavio da će tužiti zbog klevete i narušavanja privatnosti ministra branitelja Predraga Matića koji je za neke medije rekao da Glogoški ima 25 tisuća kuna primanja.

Glogoški je odbio tezu da je braniteljski prosvjed u funkciji predsjedničke kampanje rekavši da se prosvjed, koji traje od 20. listopada, mogao odmah riješiti te da su spremni ostati ispred ministarstva i do parlamentarnih izbora.

Također je opovrgnuo navode da je prosvjed u interesu jednog predsjedničkog kandidata, rekavši da su među prosvjednicima pripadnici i simpatezeri raznih stranaka.

"I naše strpljenje ima kraj i čini mi se da se bliži trenutak kada ćemo morati poduzeti onaj korak o kojem sam govorio na Trgu bana Jelačića", rekao je Glogoški podsjetivši na svoju najavu da će branitelji kada to procijene krenuti na Trg svetog Marka. "Kada mi krenemo, netko će morati otići", dodao je.

Prosvjed branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida ispred Ministarstva branitelja započeo je 20. studenoga, a prosvjednici traže ostavku resornog ministra Predraga Matića i suradnika te raspravu o usvajanju Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara