Grešni svećenik zaboravio božje zapovijedi pa preko Vatikanske banke oprao milijune eura!

Screenshot: Youtube

TALIJANSKI svećenik monsinjor Nunzio Scarano optužen je za pranje novca preko Vatikanske banke. Grešni svećenik nalazi se u kućnom pritvoru jer mu se već sudi zbog druge optužbe da je sudjelovao u zavjeri kojom je u Italiju prokrijumčario 20 milijuna eura, piše BBC.

Uz njega, još je dvoje ljudi u utorak dobilo uhidbene naloge.

Bivši vatikanski računovođa priuštio si je i luksuzni stan u Salernu koji mu policija sada zaplijenila. Ukupno je zaplijenjeno 6.5 milijuna eura na bankovnim računam i u nekretninama.Monsinjor Nunzio Scarano uhićen je nakon što je papa Franjo uložio trud u bolju suradnju Vatikana i talijanske policiji. Sam papa je prošle godine nakon niza skandala imenovao komisiju  koja je provela istragu u banci. Monsinjor je dva desetljeća radio kao viši računovođa, a suspendiran je te tek prošle godine kada je optužen za sudjelovanje u krijumčarenju milijuna eura iz Švicarske u Italiju pomoću agenta tajne službe i financijskog brokera.

Scarano je navodno sudjelovao u lažnim donacijama koje je zatim povlačio s "offshore" računa preko Vatikanske banke. Optužuje ga se da je novac od doprinosa za izgradnju kuće za bolesne u Salernu koristio za otplaćivanje hipoteke na jedan od vlastitih posjeda.

Objavljen je i video u kojem se vide svi detalji Scaranove luksuzne kuće u Salernu sa 17 soba i vrijednim antikvitetima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara