Gužve širom zemlje: Cestama bi moglo proći dvjesto tisuća vozila

Ilustracija: Hina

I DANAS su gužve u prometu. Dvjesto tisuća vozila do kraja dana očekuje se na hrvatskim autocestama.

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 Zagreb-Goričan na 88. km između čvorova Popovec i Sveta Helena u smjeru Varaždina vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Pojačan je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj u oba smjera, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, kao i duž Jadranske magistrale (D8) na prilazima Splitu, Omišu, Makarskoj, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, na prilaznim cestama turističkim mjestima te zagrebačkoj i riječkoj obilaznici.

Promet je srednje gust na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u oba smjera te između tunela Mala Kapela i čvora Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba. Između Karlovca i Zagreba u smjeru Zagreba povremeno se vozi u koloni. Pred naplatnom postajom Lučko na izlazu s autoceste A1 kolona vozila je 2 km, dok na ulazu na autocestu A1 u smjeru mora nema dužih čekanja.

Na autocesti A7 pred naplatnom postajom Rupa, u pravcu graničnog prijelaza Rupa, oko 1 km, dok su mogući zastoji i u pravcu Zagreba. Vozače upozoravamo da voze opreznije te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na izlazu sa Istarskog ipsilona (A9) prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija vozi se u koloni vozila od 5 km. Pojačan je promet i na ulazu na Istarski ipsilon u smjeru Pule i Pazina.

Mogući su povremeni zastoji na Krčkom mostu te na autocesti A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok u oba smjera. Na D47 u mjestu Jagma zbog odrona i oštećenja ceste vozi se usporeno uz privremenu prometnu signalizaciju. Tijekom poslijepodnevnih sati očekuje se pojačan promet u pravcu unutrašnjosti na autocesti A1 između Bosiljeva i Zagreba pred naplatom Lučko, autocesti A2 Zagreb-Macelj u pravcu Maclja, Istarskom ipsilonu u pravcu graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, Krčkom mostu u smjeru kopna te autocesti A7 u pravcu graničnih prijelaza Rupa i Pasjak.

Čeka se na graničnim prijelazima

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama danas je do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1.

Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima:

- na ulasku: Mali Prolog (čekanja 1 sat), Županja i Slavonski Brod,

- oba smjera: Pasjak, Rupa, Kaštel (izlaz 30 min), Plovanija (izlaz 30 min), Metković (ulaz oko 2 sat), Aržano, Bajakovo (ulaz 2 sata), Macelj, Stara Gradiška, Karasovići i Klek.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, uz pojačan priljev vozila u većini trajektnih luka.

Povremena čekanja moguća su u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u trajektnim lukama Zadar i Split, javio je HAK.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara