HBOR troši 1,25 milijuna kuna na nove automobile

Foto: Hina

HRVATSKA banka za obnovu i razvoj kupuje šest novih osobnih automobila srednje klase. HBOR će za šest novih vozila platiti 1,25 milijuna kuna bez PDV-a.

Javni natječaj za kupnju HBOR-ovih novih automobila raspisan je 22. kolovoza. Automobili moraju biti isporučeni u roku od 90 dana nakon sklapanja ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HBOR traži automobile proizvedene 2014. godine, koji moraju biti metalik crne boje i imati dizelski motor. Snaga motora mora biti između 133 i 140 "konja", te ne smije trošiti više od 4,3 litre goriva na sto prijeđenih kilometara.

Automobili moraju imati prednje i stražnje parking senzore, tempomat, dodirni zaslon u boji s dijagonalom većom od 7 inča, navigacijski sustav, hands free kit i bluetooth priključak, kao i radio CD sa šest zvučnika ili više i USB priključkom.

Ispada tako da je kupnja novih automobila jedan od prvih poteza Vladimira Kristijana, novog šefa uprave HBOR-a. Vlada RH je Kristijana u fotelju koju je prije toga držao Anton Kovačev postavila 30. svibnja, a on je već početkom srpnja raspisao natječaj za nabavku vozila na leasing. Kako je taj natječaj propao jer se nitko nije javio, raspisan je novi natječaj u kojem je HBOR odustao od leasinga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara