HEP kupuje još 578 novih službenih automobila

HEP kupuje još 578 novih službenih automobila

Foto: Arhiva

HRVATSKA elektroprivreda danas je pokrenula postupak nabave 578 osobnih vozila za potrebe HEP grupe, s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma na razdoblje od 12 mjeseci. Ukupna je procijenjena vrijednost te nabave je 59,42 milijuna kuna.

U ovoj državnoj kompaniji je već u tijeku nadmetanje za 20 električnih vozila te 973 osobna i teretna vozila, a procijenjena vrijednost tih nabava je oko 174,7 milijuna kuna

HEP nabavku novih automobila obrazlaže "optimizacijom"

HEP je automobile, među kojima i šest vozila više srednje klase namijenjenih Upravi, odlučio kupiti jer su izračunali kako bi im leasing bio skuplja varijanta. Navode kako je najnovija nabava dio plana optimizacije voznog parka HEP grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među 578 automobila je i 18 automobila srednje klase te 59 niže srednje klase namijenjenih direktorima društava HEP grupe.

Najviše se nabavlja automobila niže srednje klase, njih 127, te niske klase - 368 automobila, koji će biti na raspolaganju rukovoditeljima, korisnicima iz zajedničkih funkcija na svim razinama te za duža službena putovanja.

HEP grupa raspolaže s 3.640 vozila, dok je planom optimizacije obuhvaćeno 2.887 vozila, a preostala 753 teretna i specijalna vozila te radni strojevi bit će predmet dodatnih analiza.

Plan optimizacije odnosi se na 2.887 vozila, a realizacijom plana njihov bi se broj smanjio za 25 posto, na 2.227.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara