Hrvatske šume kupuju automobile za 16,8 milijuna kuna

Foto: Sbplus.hr

HRVATSKE šume objavile su natječaj za nabavu terenskih i osobnih automobila težak 13.428.800 kuna. Bez PDV-a, naravno. S PDV-om se procijenjena vrijednost nabave penje na 16.786.000 kuna.

Prema podacima iz natječajne dokumentacije, Hrvatske šume kupuju 83 terenska vozila s pogonom na sva četiri kotača, 17 manjih osobnih automobila i sedam "pick-upova". Automobili se nabavljaju na leasing.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U natječaju se traže osobni automobili s dizelskim motorom koji ima najmanje 60 "konja". Traže se automobili na prednji pogon, s pet vrata, koji imaju obujam prtljažnika od najmanje 300 litara, a troše maksimalno 6,5 litara goriva na 100 prijeđenih kilometara.

Terenci također moraju imati dizelski motor snage od najmanje 75 "konja". Moraju imati pet vrata, pogon na sva četiri kotača i trošiti najviše 8,5 litara goriva na 100 kilometara. Od "pick-upova" se očekuje dizelski motor snage od najmanje 100 konja, a ne smiju trošiti više od 100 litara goriva na 100 kilometara. Svi automobili moraju biti bijele boje.

Hrvatske šume prošlu godinu završile su sa 102 milijuna kuna dobiti. To je najbolji poslovni rezultat ove državne firme u zadnjih dvadeset godina. Jedan od modaliteta uštede bilo je i smanjenje voznog parka za 10 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara