Hells Angels žale se MUP-u zbog policijske brutalnosti: "Nitko nije iznad zakona"

Hells Angels žale se MUP-u zbog policijske brutalnosti: "Nitko nije iznad zakona"

Foto: Arhiva

HRVATSKI ogranak motokluba Hells Angels podnio je Unutarnjoj kontroli MUP-a pritužbu zbog policijske brutalnosti na njihovom partyju koji se 26. siječnja održao u Zagrebu.

> Racija u moto klubu "Hells Angels" u Sesvetama: "Trudnice su prisilili da 4 sata leže u blatu i snijegu na -15 stupnjeva"

Predstavku MUP-u podnijelo je 20 posjetitelja partyja, a u njoj se, kako je priopćeno iz motokluba Hells Angels, imenom i prezimenom navode svjedočanstva posjetitelja o policijskoj brutalnosti, prekoračenjima ovlasti, neovlaštenim pretresima, krađama i oštećenjima materijalne imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podsjećamo da su o ovom neviđenom policijskom debaklu pisale novine u Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji i BiH, a brojni strani državljani žalili su se svojim ambasadama. Cijeli se slučaj pokušao zataškati na što smo odlučili izaći s istinom u javnost putem medija", navodi se u priopćenju.

"Prema zakonu Unutarnja kontrola MUP-a ima 30 dana da naše navode ispita i o njima se očituje. Iskreno se nadamo da će se slučaj detaljno i do kraja ispitati i da će ljudi iz MUP-a koji su činili krivična djela i prekoračili svoje ovlasti biti identificirani i primjereno disciplinski kažnjeni", poručuje motoklub Hells Angels.

"Vrijeme je da se MUP očituje tko svoj posao radi profesionalno i po zakonu, a tko si uzima za pravo neopravdano koristiti silu, vrijeđati, skidati i držati ljude da stoje na -15, razbijati i krasti tuđu imovinu!", poručuju Hells Angels, te dodaju kako nitko nije iznad zakona ove zemlje: "Ovo je prilika MUP-u da pokaže hrvatskoj javnosti da su sposobni počistiti svoje redove i postupati zakonito, ili će možda cijeli ovaj slučaj na svoju sramotu nastojati umanjiti i zataškati!".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara