Holy izašla iz SDP-a! "Ne želim biti u stranci koja ne poštuje politiku na temelju koje je dobila izbore"

Foto: Davor Pongračić/Cropix

MIRELA HOLY napustila je SDP!  Vlada je naime jučer odbila njezine amandmane kojima je ona uvjetovala ostanak u SDP-u.

Mirela Holy potvrdila je da izlazi iz SDP-a. Saborska zastupnica i bivša ministrica zaštite okoliša i prirode, kao što je i najavila, stranku je odlučila napustiti jer je Vlada odbila u novi Zakon o zaštiti okoliša i prirode uvrstiti njezinih amandman o osnivanju agencije koja bi upravljala nacionalnim parkovima.

"Da, prije izvjesnog vremena, poslala sam dopis predsjedniku stranke, u kojem ga obavještavam da izlazim iz stranke zbog toga što ne poštujemo politike na temelju kojih smo dobili izbore, odnosno, konkretno, politiku zaštite prirode. Ostat ću zastupnica u Hrvatskom saboru zbog toga što se i dalje želim baviti politikom i podržavat ću sve one prijedloge koji će dolaziti iz Vlade, a koji će biti u skladu s politikama iz Plana 21", rekla je Holy.

Na pitanje kako je reagirao premijer Zoran Milanović, Holy je rekla da mu je bilo žao, kao što je i njoj žao što napušta SDP. Osvrnula se i na jučerašnji ručak s ministrom zaštite okoliša Mihaelom  Zmajlovićem.

"Razgovor je bio zbilja ok, ali ja nisam mogla prihvatiti argumente ministra, a on nije htio prihvatiti moj kompromis. Tražila sam da se ugradi obveza realizacije Nacionalne parkovne agencije do kraja mandata 2015., ali to nije bilo prihvaćeno", istaknula je bivša ministrica.

Holy se ne namjerava priključiti nekoj drugoj stranci ili Klubu zastupnika, te će do daljnjeg ostati nezavisna zastupnica.

Stižu i prve reakcije iz SDP-a.

"Da ona je obavijestila stranku da je istupila iz članstva. Meni je osobno žao i to je sve što za sada mogu reći", rekao je Igor Dragovan.

Podsjetimo, Holy je tražila da se osnuje agencija za upravljanje nacionalnim parkovima, što je Vlada odbila. Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović pojasnio je jučer kako nema dokaza da bi to predstavljalo racionalizaciju sustava, te naglasio da na ucjene u Vladu ne mogu pristati

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara