Holy u Đakovu: Slavonija je najveća žrtva teške gospodarske situacije

Holy u Đakovu: Slavonija je najveća žrtva teške gospodarske situacije

Foto: Hina

PREDSJEDNICA ORaH-a Mirela Holy ocijenila je u subotu u Đakovu, gdje je nazočila obilježavanju prve obljetnice osnutka gradske organizacije stranke, da je Slavonija najveća žrtva teške gospodarske situacije u Hrvatskoj, što je, kazala je, sramotno s obzirom na bogate prirodne resurse toga područja.

"Slavonija je najveća žrtva ekonomske situacije koja već cijeli niz godina muči Hrvatsku, a riječ je o regiji koja ima puno potencijala za održivi razvoj. Jako puno mladih iz Slavonije mora otići van jer nije u stanju tu pronaći posao i ostvariti minimalne uvjete za život. Smatramo to sramotnim jer ovo je područje bogato prirodnim resursima, poglavito za poljoprivredu, kao i održivih oblika poljoprivrede," izjavila je Holy.

Na novinarski upit o padu popularnosti ORaH-a u zadnje vrijeme, Holy je rekla da su na to utjecali podrška predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću, nedovoljno kvalitetan rad na terenu, izloženost medijskom podmetanju, ali i percepcija u javnosti da je ORaH elitistička stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovila je da će ORaH samostalno izaći na parlamentarne izbore.

Osvrnula se na rad aktualne Vlade, ustvrdivši da se SDP u velikom dijelu nije držao do svog programa.

"Stoga nemamo razloga vjerovati da bi se u buduće ponašao drugačije, posebno u gospodarstvu," rekla je Holy i ocijenila da Milanovićeva Vlada nije vodila nimalo drugačiju politiku od HDZ-ovih, zamjerivši joj nesklonost prema reformama javne uprave, pravosuđa i teritorijalnog ustroja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara