I danas brojne intervencije u Zagrebu: Zbog klizišta na Grmoščici popucali zidovi obiteljske kuće

Foto: Ured za upravljanje hitnim situacijama

DANAS su službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Ureda za graditeljstvo i izgradnju grada obilazili teren i imali brojne intervencije.


Najozbiljnija intervencija je na lokaciji Grmoščica desna kod kb 38. Kuća je smještena na rubu velike strmine i zbog pomicanja platoa došlo je do puknuća zidova kuće te je narušena statika objekta. U kući žive dvije osobe koje su prihvatile nužni smještaj ponuđen od Ureda.


 
Na području Branoveca, Lazina kod kb. 27 također je došlo je do odrona. Na terenu su izašli službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Utvrđeno je da se radi o privatnoj parceli ispred koje je nasipavana zemlja kako bi se izgradilo parkiralište ispred stambenog objekta. Odron doseže do same kuće, a ugrožene su i dvije vikend kuće u nastavku ulice, priopćili su iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Jutros je prijavljeno klizište u Čučerskoj cesti 82. Na teren je izašla dežurna ekipa Ureda za upravljanje u hitnim situacijama te je utvrđeno da je došlo do pucanja popločnih betonskih ploča u dvorištu i oštećenja pomoćnih objekata i garaže te je narušena i njihova stabilnost. Zbog povećane razine podzemnih voda kontaktiran je DVD Dankovec koji će izvršiti ispumpavanje vode iz dvorišta. Opasnosti za stambeni objekt za sada nema.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara