IDS: Država spava, nismo skloni nastavku suradnje sa SDP-om

IDS: Država spava, nismo skloni nastavku suradnje sa SDP-om

Foto: Hina

ŠEF SDP-a Zoran Milanović neće doći na sabor Istarskog demokratskog sabora (IDS) povodom 25. obljetnice osnivanja stranke jer su na njega pozvani predstavnici HDZ-a kojeg će predstavljati Željko Reiner, doznaje Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nesuglasice između SDP i IDS traju već neko vrijeme, a sada je, kako to potvrđuje predsjednik IDS-a Boris Miletić upitan i nastavak suradnje dviju stranaka unutar Kukuriku koalicije.

"Uoči prošlih izbora naša je platforma bila svedena na nekoliko ključnih točaka suradnje sa SDP-om: početak gradnje pulske bolnice – evo, to smo dočekali, a sve ostalo nismo. Ipsilon nažalost nije krenuo, poljoprivredno zemljište nije riješeno na odgovarajući način, bivše vojne zone nisu se pomakle s mjesta iako lokalni prostorni planovi postoje. Država spava i meni je to zaista čudno – imaš potencijalne investicije za rast BDP-a, a ne činiš ništa. Ja to ne razumijem. Svaki put to kažem Zoranu, ali pomaka nema" kaže Miletić.

Prema pisanju Novog lista, članstvo IDS-a nije sklono nastavku predizborne suradnje sa SDP-om u 8. jedinici jer su uvjereni da i sami mogu osvojiti 3 mandata u Saboru, koliko IDS i danas ima zastupnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara