Irski referendum oživio raspravu o gay braku u Australiji

Irski referendum oživio raspravu o gay braku u Australiji

Foto: Hina

STOTINE Autralaca okupile su se u nedjelju u Sydneyu dajući potporu istospolnim brakovima, u vrijeme kada se u zemlji raspravlja o promjeni zakona kojom bi se legalizirala takva vrsta gay zajednice.

Sestra premijera Tonya Abbota bila je među okupljenima u središtu glavnog grada. Christine Foster u vezi je s gradskom vijećnicom iz Abottove Liberalne stranke.

Nedavni irski referendum kojim su legalizirani gay brakovi oživio je raspravu u Australiji. Političari sa svih dijelova političkog spektra, poslovni ljudi i poznate osobe priključuju se pozivima za izjednačavanje tradicionalnog i istospolnog braka.

Čelnik laburista Bill Shorten u ponedjeljak bi trebao parlamentu predložiti novi zakon kojim se brak definira kao zajednica "dviju osoba", umjesto "muškarca i žene".

Abbot, koji ne podržava istospolne brakove, otvorio je tu mogućnost kada je nakon irskog referenduma dao naslutiti da će o tome glasovati zastupnici Liberalne stranke.

Foster je ranije izjavila kako ne očekuje da će njezin brat promijeniti osobno stajalište o gay brakovima, ali vjeruje da će tu promjenu prihvatiti kao neizbježnu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara