Izglasano nepovjerenje predsjednici istarskog SDP-a Maji Šarić

Izglasano nepovjerenje predsjednici istarskog SDP-a Maji Šarić

Foto: Hina

NA IZVJEŠTAJNO-tematskoj konvencij SDP-a Istarske županije u subotu u Puli, izaslanici su pružili potporu Vladi u njenom radu, a nisu prihvatili Izvješće o radu istarske organizacije SDP-a te su iskazali nepovjerenje predsjednici istarskog SDP-a Maji Šarić zbog nezadovoljstva njenim radom u proteklom razdoblju, izvijestio je potpredsjednik SDP-a Istarske županije Danijel Ferić po završetku konvencije.

Također izaslanici konvencije, koja je bila zatvorena za javnost, nisu ukazali povjerenje Serđu Popoviću za daljnje obnašanje dužnosti člana Predsjedništva istarske županijske organizacije SDP-a.

Izbor novog predsjednika/ce će se izvršiti temeljem odluka nadležnih stranačkih tijela, rekao je Ferić.

Šarić na "rekreativno-prijateljskom druženju"

Konvenciji nije nazočila predsjednica istarskog SDP-a Maja Šarić, koja je danas u istom terminu na području Javne ustanove Kamenjak u Premanturi organizirala, uz potporu članova 18 općinskih i gradskih organizacija istarskog SDP-a te većine organizacija Foruma mladih i Foruma žena SDP-a Istre, 'rekreativno i prijateljsko druženje' članova istarskog SDP-a.

"Izvješće o radu županijske organizacije nije prihvaćeno pa je slijedom toga izglasano nepovjerenje predsjednici županijske organizacije", izjavio je Ferić novinarima. Dodao je da izvješće nije prihvaćeno jer se nije poštivao statut u niz svojih odredbi, prvenstveno po pitanju neaktivnosti rada samih organizacija.

Osvrnuvši se na nedolazak predsjednice istarskog SDP-a Šarić na konvenciji, Ferić je istaknuo kako je njena statutarna obveza bila doći i podnijeti izvješće o radu.

"Zašto nije došla, to trebate pitati nju", dodao je.

Na pitanje novinara je li današnje izglasavanje nepovjerenje predsjednici istarskog SDP-a zapravo "čišćenje druge opcije u SDP-u koja je bila sklonija koketiranju s IDS-om", Ferić je izjavio kako ne primjećuje postojanje bilo kakve frakcije u istarskom SDP-u već, kako je rekao "svi žele jači, bolji i uspješniji SDP u Istri, što bi trebali potvrditi najprije parlamentarni, a potom i lokalni izbori".

Ferić je najavio da će, kao potpredsjednik županijske organizacije SDP-a, sazvati tijela stranke i u idućih petnaest dana donijet će se odluka o tome tko će biti vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a Istarske županije.

Potom će se unutar dva mjeseca održati unutarstranački izbori.

Važan iskorak

Komentirajući nastalu situaciju u istarskom SDP-u, član Predsjedništva SDP-a Željko Jovanović izjavio je kako je današnja konvencija važan iskorak koji šalje poruku SDP-ovcima u Istri da je SDP u Istri jaka organizacija, koja ima samo jedan cilj, odnosno raditi u interesu građana Istre i cijele Hrvatske.

"Osobni interesi bilo kojeg SDP-ovca nikada ne smiju biti iznad interesa građana i stranke. Uvjeren sam da će istarski SDP-a u budućnosti raditi još bolje i kvalitetnije", ustvrdio je Jovanović, dodavši kako je konvencija sazvana sukladno statutu te kako je dužnost svakog člana, odnosno izaslanika SDP-a, bila da danas bude na toj konvenciji a ne na nekom druženju.

Maja Šarić, kojoj je danas izglasano nepovjerenje na mjesto predsjednice istarskoga SDP-a, u kratkoj izjavi za Hinu poručila je da "oni koji su se danas odazvali na druženju na Kamenjak - grade, a ne ruše".

"Mi gradimo, a ne rušimo. Zanima nas samo pozitivna priča o SDP-u i ne održavamo sastanke zatvorene za javnost dok nas financiraju građani", rekla je Šarić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara