Jadranka Kosor jednoglasno izbačena iz HDZ-a!

Foto: Damjan Tadić/Cropix

HDZ-ov sud časti jednoglasno je i bezuvjetno izbacio Jadranku Kosor iz HDZ-a! Kosor ima mogućnost žalbe na tu odluku. Jadranka Kosor sudu je dostavila prigovore a kasnije ustvrdila kako je sudsko vijeće sve njene prigovore odbilo bez da su uopće vidjeli o čemu se radi!

"Jadranka Kosor bezuvjetno se isključuje iz HDZ-a, Razmotrili smo sve navode koji se stavljaju gospođi Kosor na teret i zaključili smo nesumnjivo da je svojim ponašanjem, istupima i neaktivnim odnosom prema stranci, nedolaskom na sjednice kako gradskog odbora, tako i kluba zastupnika, prekršila odredbe Statuta koji je obvezuju na takve čine", rekao je Florijan Boras koji je predsjedavao Visokim sudom časti.

Konačnu odluku o isključenju bivše predsjednice stranke donosi Predsjedništvo HDZ-a. Jadranka Kosor ima rok od 8 dana da se žali na ovu odluku.

Kosor željela otvorenu sjednicu

Sjednica na koju je Kosor došla u pratnji odvjetnika Krunoslava Olujića, započela je točno u 11 sati. Kosor je kratko novinarima prije ulaska kazala kako je željela da sjednica Suda časti bude otvorena, no od toga neće biti ništa. Također, niti Olujića nisu željeli pustiti na sjednicu s obzirom da njoj mogu prisustvovati samo članovi stranke.

"Govorila sam o tome da HDZ u zadnjih 18 godina nije bio zapuštena stranka, da u zadnjih 10 godina nije bio detuđmaniziran i dekroatiziran. To očito nekom smeta i zato idem na sud", rekla je Kosor. Dodala je kako je Olujić s njom prvenstveno kao odvjetnik, ali i kao svjedok svega što će se unutra događati.

"Borit ćemo se za otvorenost postupka u skladu sa ZKP-om. Ne odričem se javnosti, želim da postupak bude otvoren, a ako to izborimo vidjet ćemo kako i što dalje", poručila je bivša predsjednica HDZ-a.

Podsjetimo, s dva glasa protiv, predsjedništvo HDZ-a odlučilo je svoju bivšu predsjednicu poslati na stranački sud časti. Iz stranke su kao razloge naveli da je Kosor svojim istupima nanijela štetu stranci i prekršila stranački Statut, a tereti ju se i za nedolaske na sjednice kluba zastupnika. Nakon dizanja ruku za sud u HDZ-u nisu previše željeli komentirati daljnje postupke.

Karamarko: HDZ se čisti, dolaze novi ljudi

"Sad je to stvar Visokog časnog suda. Za mene je ta priča u jednoj specifičnoj fazi, vrlo osjetljivoj, i ja je ne želim komentirati", poručio je nakon sjednice predsjedništva stranke predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Jadranka Kosor je ranije poručila da ne zaslužuje takav tretman.

"HDZ je u procesu čišćenja. Dolaze mlade snage i to je dobro. Volio bih da ste s nama kad imamo skupove na terenu, pa da vidite da se vraća povjerenje u HDZ. Rejting nam raste, iako to drugi nerado priznaju", kazao je Karamarko.

Osvrnuo se na odlazak Branka Vukelića iz stranke, kazavši da ga to nije iznenadilo. "Ništa me ne može iznenaditi. Stranački posao je živ, vrlo dinamičan. Stranka je živi organizam. Ima zadovoljnih i nezadovoljnih, onaj tko se u stranci ne osjeća dobro, ima pravo otići", rekao je Karamarko.

U HDZ-u je bila 18 godina!

Jadranka Kosor već 1995. godine postala je potpredsjednicom HDZ-,a, iste je godine po prvi put zasjela i u saborske klupe, bila je i potpredsjednicom Hrvatskog sabora. 2002. godine postala je zamjenica predsjednika HDZ-a na VII. općem saboru HDZ-a, a godinu kasnije postaje potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja međugeneracijske solidarnosti. 6. srpnja 2009. do 23. prosinca 2011. obnašala je dužnost predsjednice Vlade Republike Hrvatske. Prije nego što je ušla u politiku, radila je kao novinarka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara