Jadranka Kosor na začelju, Nikica Gabrić nositelj liste za EU izbore

Foto:Arhiva

PARTNERSTVO hrvatskog centra predstavilo je svoju kandidacijsku listu za EU izbore. Tom prilikom predstavljeni su svi kandidati sa zajedničke liste Partnerstva kojeg čine  čine Nacionalni forum, Hrvatsko socijalno-liberalna stranka, Primorsko-goranski savez i Lista za Rijeku.

Nositelj liste je Nikica Gabrić, a nakon njega na listi slijede Renata Šeperić Petak (HSLS), Mato Palić (Nacionalni forum), Vladimir Ferdelji (nestranački), Amir Muzur (zajednički kandidat PGS-a i Liste za Rijeku), Goranka Horjan (Nacionalni forum), Đuro Lubura (Nacionalni forum), Mirza Šabić (nestranački), Sanja Rukavina (HSLS), Gordana Aksin (nestranačka) i Jadranka Kosor.

Jadranka Kosor na začelje liste smještena je na vlastiti zahtjev. Novinarima je rekla kako svojim mjestom na listi prije svega želi poduprijeti ideju okupljanja ljudi i građenja mostova među ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je prije svega bitno da vratimo neko samopouzdanje da se možemo izvući iz gospodarske krize, da okupljamo. Mislim da je Hrvatska danas duboko podijeljena zemlja i da nas to itekako sprječava da napredujemo", istaknula je Jadranka Kosor.

Gabrić je u Novinarskom domu poručio kako je Hrvatska danas u dubokoj političkoj i gospodarskoj krizi, koja se, naglasio je, može riješiti samo dijalogom. Poraznom je ocijenio situaciju da danas dva vodeća čovjeka dviju velikih političkih grupacija ne mogu zajedno razgovarati, ne mogu zajedno popiti kavu, ispričavši vic:

"Što mislite tko će pobijediti, HDZ ili SDP. Pa pobijedit će onaj koji se prvi riješi svoga predsjednika", rekao je Gabrić.

Najvažniji ciljevi Partnerstva hrvatskog političkog centra koja je potpisana početkom ožujka, su pokretanje konkurentnog i zdravog gospodarstva i rast zaposlenosti, nezavisnost i objektivnost medija, sloboda pojedinca i zaštita obitelji te pomirenje za budućnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara