Jadranski naftovod prošle godine zaradio 114 milijuna kuna

Jadranski naftovod prošle godine zaradio 114 milijuna kuna

Foto: Janaf

JADRANSKI NAFTOVOD prošle je godine ostvario neto dobit od 114,4 milijuna kuna što je porast od 18,6%, pokazuje danas objavljeno nerevidirano izvješće kompanije.

Ukupni prihodi u iznosu od 489,8 mil. kuna za 2,9% su veći od ostvarenja prethodne godine i za 9,5% veći od plana. Poslovni prihodi čine 95,0% ukupnih prihoda u tekućem razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prihodi od temeljne djelatnosti Društva – transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, iznose 445,5 mil. kuna i veći su za 5,7% od ostvarenja prethodne godine, a za 4,3% od planiranih iznosa.

Gotovo 60% prihoda iz inozemstva

Poslovni rashodi u iznosu od 352,3 milijuna kuna na razini su prethodne godine pri čemu se najznačajnije povećanje bilježi na troškovima amortizacije. U odnosu na plan, poslovni rashodi manji su za 2,4%.

Prihodi od prodaje u zemlji, koji čine 36,8% poslovnih prihoda , bilježe smanjenje kako u odnosu na ostvarenja prethodne godine za 9,5% tako i u odnosu na plan za 13,7% kao rezultat manjeg obujma transporta nafte i manje ostvarenih prihoda od skladištenja za domaće kupce.

Prihodi od prodaje u inozemstvu povećani su u odnosu na prethodnu godinu za 16,3% a u odnosu na plan 20,2% te čine 59,2% poslovnih prihoda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara