Odgođeno suđenje Hernadiju za davanje mita Sanaderu

Odgođeno suđenje Hernadiju za davanje mita Sanaderu

Screenshot: Youtube

NA ZAGREBAČKOM Županijskom sudu danas je trebalo početi suđenje čelniku mađarskog MOL-a Zsoltu Hernadiju. No, odgođeno je jer Vrhovni sud do danas nije odlučio o žalbi Hernadijeve obrane.

Naime, spis se nalazi na Vrhovnom sudu, a obrana je na pripremnom ročištu zatražila da se cijela dokumentacija prevede na mađarski, što je predsjednik sudskog vijeća Ratko Ščćekić odbio smatrajući da se radi o preuranjenom zahtjevu. Hernadiju se sudi u odsutnosti jer je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužen je za davanje 10 milijuna eura mita bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu u zamjenu za upravljačka prava u INA-i. USKOK je nakon pokretanja istrage protiv Hernadija zatražio i određivanje istražnog zatvora, ali mađarska strana nije ga htjela ispitati niti mu uručiti poziv zbog, kako su tvrdili, zaštite nacionalnih interesa.

Na početku rasprave trebala bi biti pročitana dokumentacija iz spisa, a nije poznato hoće li se tijekom suđenja na sudu pojaviti Ivo Sanader kao svjedok. Optužba je zatražila tek da se na sudu pročita presuda kojom je osuđen za primanje mita od Hernadija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara